Newsroom

Newsroom

Κατασχέθηκαν 16.000 λίτρα παράνομο αλκοόλ

Ποσότητα 16.210 λίτρων λαθραίου οινοπνεύματος, που θα χρησιμοποιείτο για την παρασκευή ποτών κακής ποιότητας, κατάσχεσε το ΣΔΟΕ. Τα ποτά - μπόμπες επρόκειτο να διακινηθούν στην αγορά εν όψει της θερινής περιόδου.

alkool 3

Ποσότητα 16.210 λίτρων λαθραίου οινοπνεύματος, που θα χρησιμοποιείτο για την παρασκευή ποτών κακής ποιότητας, κατάσχεσε το ΣΔΟΕ. Τα ποτά – μπόμπες επρόκειτο να διακινηθούν στην αγορά εν όψει της θερινής περιόδου.

Το πρωί του Σαββάτου έγινε επέμβαση στην αποθήκη που βρίσκεται στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του χώρου, και ένας ομογενής από Αλβανία, να μεταγγίζουν μέσω ηλεκτροκίνητης αντλίας ποσότητα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε πλαστικά βαρέλια τα οποία ήταν φορτωμένα σε φορτηγό ιδιοκτησίας Έλληνα εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Α) Ποσότητα 16.210 λίτρων λαθραίας καθαρής αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) με αλκοολικό βαθμό 96ο
Β) 25 πλαστικές δεξαμενές αποθήκευσης υγρών χωρητικότητας 1.000 λίτρων εκάστη
Γ) 14 πλαστικά βαρέλια αποθήκευσης χωρητικότητας 200 λίτρων έκαστο

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μετέβη στην έδρα της επιχείρησης του εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών στον Αγ. Δημήτριο και διενήργησε έλεγχο, παρουσία δικαστικού λειτουργού. 

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητήθηκε, αλλά δεν ήταν δυνατή η σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή την Τετάρτη. 

Οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι στο κατασχεθέν λαθραίο οινόπνευμα και οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι του διαφυγόντος της κατάσχεσης εμπορεύματος ξεπερνούν το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, eurokinissi

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…