«Καταπέλτης» τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για τους Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν

Το σκεπτικό των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των χούλιγκαν που συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

5945311

«Κοινή γραμμή» κρατούν τα εντάλματα που εξέδωσαν οι ανακριτικές αρχές για την προσωρινή κράτηση των Κροατών χούλιγκαν που οδηγήθηκαν σε 16 φυλακές σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς όλοι τους θεωρούνται όχι μόνο ύποπτοι φυγής, αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων, με βάση την εν γένει συμπεριφορά τους στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

 

Εξάλλου, και οι 105 κατηγορούμενοι, στην πλειονότητά τους Κροάτες ή κροατικής καταγωγής, χαρακτηρίζονται από τους ανακριτές ως άτομα αντικοινωνικά, με απαξία προς την ανθρώπινη ζωή και με σταθερή ροπή προς διάπραξη νέων αδικημάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα εντάλματα προσωρινής κράτησής τους, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν «στην Αττική, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, πάντως τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου 2023 έως τις 8 Αυγούστου 2023 συγκρότησαν από κοινού, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα από τρία άτομα (εγκληματική οργάνωση) και εντάχθηκαν σε αυτήν ως μέλη της, επιδιώκοντας, την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων».

Οι δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν ότι στο πλαίσιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης υπήρχαν «διακριτοί και κατανεμημένοι ρόλοι”, ενώ υπογραμμίζουν ότι οι κατηγορούμενοι βάσει οργανωμένου σχεδίου «επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, την συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις».

Επιπλέον, στο σκεπτικό των δικαστικών λειτουργών αναλύεται και η συνήθης μεθοδολογία την οποία ακολούθησε η ομάδα των χούλιγκαν. Όπως αναφέρουν, «κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης συγκεντρώνονταν ομαδικά σε “ασφαλή” για τους ίδιους σημεία, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και οπαδούς αντιπάλων ομάδων. Κατόπιν, επιβιβάζονταν στο οχήματα τους με τα οποία κινούμενα να σε στοίχιση («κονβόι»), προσέγγιζαν χώρους συνάθροισης συνδέσμων φιλάθλων αντίπαλων σωματείων, σταθμεύοντάς αυτά σε παρακείμενες οδούς, παραμένοντας αθέατα. Με την αποβίβαση τους, εφοδιάζονταν με μέσα ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα τρίτων, ήτοι αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, πέτρες, κροτίδες, φωτοβολίδες, ρόπαλα, μαχαίρια κ.λπ. και εφορμούσαν πεζή στα γήπεδα-στόχους τους, προκαλώντας συμπλοκές και σωματικές βλάβες, ενώ ξεσπούσαν την καταστροφική τους μανία και σε σταθμευμένα οχήματα πέριξ αυτών».

Έτσι, ανακριτές και εισαγγελείς εξέδωσαν τα εντάλματα προσωρινής κράτησης και για τους 105 συλληφθέντες τονίζοντας ότι από τη βαρύτητα των πράξεων, τη βιαιότητα κατά την τέλεση τους, τις περιστάσεις αυξημένης επικινδυνότητας για τη ζωή ή την σωματική ακεραιότητα, τα αίτια που ώθησαν τους δράστες σε αυτές τις πράξεις και την σοβαρή διασάλευση της δημόσιας τάξης, προκύπτει η αντικοινωνικότητα των κατηγορουμένων και σταθερή ροπή προς διάπραξη νέων εγκλημάτων στο μέλλον.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…