Καταγγελία: Ζήτησε απ’τους εργαζόμενούς του να δεχτούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και όταν αρνήθηκαν τους απέλυσε

Η καταγγελλόμενη επιχείρηση «ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε 6μηνες ορισμένου χρόνου.

housekerge 768x419 1

Μία ακόμα επιχείρηση στην εστίαση, επιδιώκει να επιβάλλει αντεργατικές πρακτικές εναντίον των εργαζομένων της, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού / Τουρισμού / Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής. Με βάση το συνδικάτο, η καταγγελλόμενη επιχείρηση «ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις τους θαμετατραπούν σε 6μηνες ορισμένου χρόνου.  Τους υποχρεώνει δηλαδή να παραιτηθούν όλοι από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν μέχρι σήμερα καινα υπογράψουν καινούριες»

Σα να μην έφτανε αυτό,  «Μετά από την άρνηση και την αντίδραση των συναδέλφων απέναντι στην παράλογη αυτή απαίτηση, για την υπογραφή της νέας σύμβασης, η εργοδοσία τους ανακοίνωσε ότι απολύονται» σύμφωνα με την καταγγελία. Το συνδικάτο ασκεί έντονη κριτική και προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σημειώνει ότι αυτή η πρακτική έρχεται «Λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση του νόμου Γεωργιάδη που απελευθερώνει τις απολύσεις, καταργεί τη σταθερή δουλειά και προωθεί την ευέλικτη εργασία και τα 6μηνα δοκιμαστικά, η εργοδοσίααξιοποιεί τις χυδαίες αυτές διατάξεις».

Τις τελευταίες μέρες έχουν διοργανωθεί επανειλημμένες συγκεντρώσεις έξω από την επιχείρηση με τις διαδηλώτριες και τους διαδηλωτές να φωνάζουν μεταξύ άλλων ότι: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει».

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του συνδικάτου.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΡΙΑ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 11/10 η εργοδοσία στο κατάστημα ΚΑΝΑΡΙΑ στο Mεταξουργείο, ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε 6μηνες ορισμένου χρόνου. Τους υποχρεώνει δηλαδή να παραιτηθούν όλοι από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν μέχρι σήμερα και να υπογράψουν καινούριες. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της εργοδοσίας συνοδευόταν και από απειλές της εργοδοσίας με χαρακτηριστικά παραδείγματα πως «όποιος αργήσει αδικαιολόγητα στη δουλειά 5 λεπτά» ή «όποιος δεν έρθει με κατάλληλα καθαρά ρούχα θα τον περιμένει το χαρτί της παραίτησης». Η προκλητική αιτιολόγηση για αυτές τις αλλαγές ήταν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά ότι «αξίζουν να δουλεύουν στο κατάστημα», σε μια μόνιμη «δοκιμαστική περίοδο».

Μετά από την άρνηση και την αντίδραση των συναδέλφων απέναντι στην παράλογη αυτή απαίτηση, για την υπογραφή της νέας σύμβασης, η εργοδοσία τους ανακοίνωσε ότι απολύονται.

Η στάση της εργοδοσίας στο κατάστημα ΚΑΝΑΡΙΑ και οι απολύσεις των συναδέλφων που ζήτησαν το αυτονόητο, δηλαδή σταθερή δουλειά χωρίς τον συνεχή φόβο της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους, ξεπερνά κάθε όριο. Λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση του νόμου Γεωργιάδη που απελευθερώνει τις απολύσεις, καταργεί τη σταθερή δουλειά και προωθεί την ευέλικτη εργασία και τα 6μηνα δοκιμαστικά, η εργοδοσία αξιοποιεί τις χυδαίες αυτές διατάξεις για να τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας έχει μείνει. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να τους περάσει.

Οι εργαζόμενοι μέσα από το συνδικάτο τους θα διασφαλίσουν το δικαίωμα τους στη σταθερή δουλειά και τις ανθρώπινες συνθήκες κόντρα στις εκδικητικές απολύσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς. Όπως ακριβώς το έκαναν νικηφόρα το προηγούμενο διάστημα δεκάδες συνάδελφοι μας σε επισιτιστικά καταστήματα, αλυσίδες και ξενοδοχεία.

Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. Κανένας συνάδελφος δε θα βρεθεί στην ανεργία.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…