«Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, πως οι κακοποιητές είναι συνήθως τα κ#λόπαιδα που τα μεγάλωσαν...»

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, πως ξεπλένετε τους γυναικοκτόνους,δίνοντας τους αυτό το "Είναι άρρωστος".

Gianna Kouka 24/09/2021 | 10:24

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, πως όσοι αποκαλείτε τους κακοποιητές, βιαστές, γυναικοκτόνους "ψυχασθενείς" κάνετε κάτι περίεργα ρατσιστικά πραγματάκια.

Στιγματίζετε τους ανθρώπους που νοσούν με διάφορες μορφές ψυχικών παθήσεων, διαμορφώνετε τον μύθο του επικίνδυνου ψυχασθενή, του τρόμου που κυκλοφορεί ανάμεσα στους "φυσιολογικούς", δημιουργείτε μια ατμόσφαιρα φόβου σας προς τους αληθινά νοσούντες.

Αποκλείετε από το μυαλό σας το γεγονός πως στις ψυχιατρικές δομές δεν κατοικούν οι βιαστές αλλά οι άνθρωποι που πάσχουν από καταθλίψεις και θέλουν να τερματίσουν τη ζωή τους, άνθρωποι με μανίες, ψυχώσεις, εμμονές, διπολικές διαταραχές, σχιζοφρένειες, αγχώδεις διαταραχές κ.α., παθήσεις δηλαδή του νου, του εγκεφάλου, της ψυχής, όπως παθήσεις είναι ο καρκίνος, η καρδιά, ο διαβήτης, τα εγκεφαλικά επεισόδια κα.

Φαντάζομαι πως δεν θα έχετε ακούσει πως στα ψυχιατρεία βρίσκονται άτομα που παλεύουν και χρήζουν νοσηλείας και στην πλειοψηφία τους δεν είναι οι κακοποιητές που εσείς νομίζετε.

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, πως οι κακοποιητές είναι συνήθως τα κωλόπαιδα που τα μεγάλωσαν οι μπαμπάδες-κωλόπαιδα, που είχαν σαν εικόνα άντρα τον πολλά βαρύ και σου ρίχνω και καμιά σφαλιάρα επειδή δεν είναι στην ώρα του το φαΐ.

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, πως στο μυαλό τους κυριαρχεί όχι η άβυσσος και το χάος, αλλά η συνείδηση του "Είσαι κτήμα μου, μου ανήκεις, αν κάνεις να φύγεις, τέλειωσες, είσαι δική μου και μόνο, θα σε κάνω ό,τι θέλω και αν όχι είσαι νεκρή".

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, την κουλτούρα του βιασμού και της έμφυλης βίας.

Κι αν όχι, τραβάτε μια βόλτα στα ψυχιατρεία να δείτε τι δεν είναι, να ξεφοβηθείτε επιτέλους και τους νοσούντες και να σταματήσετε να λέτε μαλακιες. Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, πως ξεπλένετε τους γυναικοκτόνους,δίνοντας τους αυτό το "Είναι άρρωστος".

Να αφήσετε τους αληθινούς ασθενείς στην ησυχία τους.

* Αναδημοσίευση από την προσωπική σελίδα στο Facebook της Gianna Kouka

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr