Κατακραυγή στα social media με την απόφαση δικαστή – «Aποποινικοποιεί» το χούφτωμα μέχρι 10 δευτερόλεπτα (Video)

Κατακραυγή στα social media με το hashtag #10secondi - O κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια αθωώθηκε καθώς ο δικαστής έκρινε ότι το χούφτωμα μέχρι 10 δευτερόλεπτα «δεν συνιστά έγκλημα.

My project 1 2

Κοινωνική κατακραυγή και θύελλα αντιδράσεων, έχει ξεσπάσει στην Ιταλία και στα ιταλικά μέσα κοινωνικού δικτύου, μετά την απόφαση δικαστηρίου της χώρας να αθωώσει έναν 66χρονο επιστάτη σχολείου που παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη μαθήτρια.

Ο λόγος αθώωσης του 66χρονου Αντόνιο Αβόλα, ήταν -σύμφωνα με τον δικαστή- το γεγονός ότι χάιδεψε την 17χρονη…λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα (!), γεγονός που δε συνιστά πράξη επίθεσης.

Πέρσι τον Απρίλιο, ο Αντόνιο Αβόλα, επιστάτης σε λύκειο της Ρώμης, παρενόχλησε σεξουαλικά τη 17χρονη μαθήτρια στο κλιμακοστάσιο του σχολείου, κατεβάζοντας το παντελόνι της και χαϊδεύοντας τα οπίσθιά της, ενώ έβαλε το χέρι του και μέσα από το εσώρουχό της

Στο δικαστήριο που έγινε πριν λίγες μέρες, ο 66χρονος ισχυρίστηκε ότι έκανε απλώς ένα αστείο. Τελικά, ο κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση αθωώθηκε καθώς ο δικαστής έκρινε – αντίθετα με την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα – ότι το χούφτωμα «δεν συνιστά έγκλημα» επειδή δεν διήρκεσε περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Κατακραυγή στα social media με το hashtag #10secondi – Το «κίνημα του χουφτώματος»

Η πρωτοφανής δικαστική απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media. Ο Ιταλός ηθοποιός Πάολο Καμίλι δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok στο οποίο βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να τρίβει το στήθος του για σχεδόν 10 δευτερόλεπτα σιωπηλός για να υπογραμμίσει τη διάρκεια του χρόνου που ο επιστάτης μπόρεσε να επιτεθεί στην έφηβη.

iii
O Πάολο Καμίλο

Η ανάρτησή του πυροδότησε ένα κύμα διαμαρτυρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα hashtags #10secondi (10 δευτερόλεπτα) και #palpatabreve (σύντομο χούφτωμα) να χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να εκφράσουν την οργή.

Χιλιάδες συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, με μερικά βίντεο να αναπαράγονται από γνωστές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένης της Κιάρα Φεράνι μιας διάσημης Ιταλίδας influencer στα social media με σχεδόν 30 εκατομμύρια ακόλουθους.

feragni
H Kιάρα Φεράνι/ ΑΡ

«Αρχίζω να πιστεύω ότι έκανα λάθος που εμπιστεύτηκα τους θεσμούς»

Η μαθήτρια στο μεταξύ ήταν έξαλλη με την απόφαση του δικαστηρίου να μην τιμωρήσει τον Άβολα. «Οι δικαστές έκριναν ότι αστειευόταν; Λοιπόν, δεν ήταν αστείο για μένα», είπε η μαθήτρια στην Corriere della Sera.

«Ο επιστάτης ανέβηκε από πίσω χωρίς να πει τίποτα. Έβαλε τα χέρια του κάτω από το παντελόνι μου και μέσα στο εσώρουχό μου. «Μου έπιασε το κάτω μέρος… Για μένα, αυτό δεν είναι αστείο. Δεν πρέπει έτσι ένας ηλικιωμένος να «αστειεύεται» με έναν έφηβο. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ήταν υπεραρκετά για τον επιστάτη για να με κάνει να νιώσω τα χέρια του πάνω μου»

«Αρχίζω να πιστεύω ότι έκανα λάθος που εμπιστεύτηκα τους θεσμούς», κατέληξε αναφερόμενη στην απόφασή της να καταγγείλει τον επιστάτη στο σχολείο και την αστυνομία. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια απόφαση Ιταλών δικαστών προκαλεί οργή στη χώρα.

 

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…