Κατακραυγή κατά της κυβέρνησης τα fake news για τη δίωξη του Παλαιστίνιου κατά της κυβέρνησης για τη δίωξη του Παλαιστίνιου

Είναι φορές που τα fake news οδηγούν ακόμα και στον σχηματισμό δικογραφίας με βαρύτατες κατηγορίες όπως στην περίπτωση ενός 22χρονου Παλαιστίνιου.

παλαιστινιος

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση με τη σύλληψη και δίωξη 22χρονου Παλαιστίνιου, μετά τον ορυμαγδό ακροδεξιών fake news και σχολίων πως δήθεν κατέβασε την ελληνική σημαία για να ανεβάσει την παλαιστινιακή σε κολώνα στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης αλληλεγγύης την περασμένη Κυριακή.

«Διώκεται γιατί τοποθέτησε την παλαιστινιακή ή την ελληνική σημαία; Ή και τις δύο μαζί; Ή μήπως για την σειρά με την οποία τις τοποθέτησε;», τα εύλογα ερωτήματα της Όλγας Γεροβασίλη μετά τους πανηγυρισμούς του Γ. Οικονόμου , αλλά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, που  από τη μία είπε ότι δεν έχει γνώση της δικογραφίας αλλά από την άλλη ανέφερε ότι θα υπάρξει απέλαση αν διαπιστωθεί ότι κατέβηκε η ελληνική σημαία…

Τι πραγματικά συνέβη με τη σημαία

Θυμίζουμε ότι, στο συλλαλητήριο υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, που οργάνωσε την περασμένη Κυριακή το το ΠΑΜΕ, ο νεαρός σκαρφάλωσε πάνω σε έναν στύλο που βρισκόταν μπροστά από τη Βουλή και σύμφωνα με το ακροδεξιά τρολς του twitter, κατέβασε την ελληνική σημαία και ανέβασε στη θέση της την Παλαιστινιακή.

Στην εποχή ωστόσο των κινητών που διαθέτουν κάμερες, και του διαδικτύου που το κάνει σχετικά εύκολο να διασταυρώσεις κάποιες, τέτοιου τύπου πληροφορίες, θα πίστευε κανείς, ότι αυτές οι ψεύτικες ειδήσεις θα έπρεπε να μη γίνονται viral γιατί είναι πανεύκολο να τις καταρρίψεις. Βλέπουμε σε βίντεο ότι υπήρχαν στον στύλο 2 ελληνικές σημαίες που δεν πείραξε κανείς και ότι κάποιος ανέβηκε ψηλότερα από αυτές  και τοποθέτησε αρχικά μία παλαιστινιακή σημαία και μαζί της μία ελληνική:

Όπως ήταν φυσικό οι προκλητική δίωξη μετά από «γραμμή» που έδωσαν ακροδεξιά τρολ, προκάλεσαν ακόμα περισσότερες πολιτικές αντιδράσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε «πράξη ντροπής για την χώρα και για κάθε δημοκρατικό πολίτη» τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία νομική βάση για την δίωξη στον 22χρονο.

 

«H επίκληση μάλιστα του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, περί έκθεσης της χώρας, δείχνει το μέγεθος του αυταρχισμού και τα καθαρά πολιτικά κίνητρα της κίνησης. Ταυτόχρονα δείχνει για άλλη μια φορά την νομιμοποίηση από την μεριά της κυβέρνησης ακροδεξιών fake news, στην συγκεκριμένη περίπτωση περί υποστολής της ελληνικής σημαίας. Η αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί με χουντικής αντίληψης πρακτικές» έγραψε σε ανάρτησή του ο Ν. Ηλιόπουλος.

Για το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου. Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως πρόκειται «για απαράδεκτη, προκλητική και άδικη ενέργεια, που επιπλέον ανοίγει επικίνδυνους δρόμους ποινικοποίησης των αγώνων και ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του νεαρού Παλαιστίνιου και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος».

Ακόμα πιο καυστική ήταν η αντίδραση του ΜέΡΑ25 που, σχολιάζοντας τη δικαιολογία που επικαλέστηκαν για τη δίωξη στον 22χρονο σχετικά με τον κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξης των σχέσεων με χώρα σύμμαχο, τονίζει πως «με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες να συλληφθεί ο Μητσοτάκης».

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση πως η σύλληψη του Παλαιστίνιου συνιστά «αδιανόητη πράξη υποτέλειας» και απατεί αφενός «την άμεση απελευθέρωση του 22χρονου Παλαιστίνιου» και αφετέρου «την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και την απερίφραστη καταδίκη της εθνοκάθαρσης που συντελείται μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση σέρνει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο και μάλιστα με το μέρος των σφαγέων του Νετανιάχου, ένας νέος άνθρωπος συλλαμβάνεται επειδή ύψωσε τη σημαία της χώρας του.

Από αστυνομικές πηγές διακινείται πως κατηγορείται με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει κυρώσεις για όποιον «εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος».

Ακριβώς με αυτές τις κατηγορίες θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακριβώς επειδή με τις πράξεις του εκθέτει τους πολίτες της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, ακριβώς επειδή διαταράσσει τις μακρόχρονες αδελφικές σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού.

Η υποτέλεια, η υποταγή στον άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ, η συμμετοχή σε εγκλήματα  πολέμου και η ενεργός εμπλοκή στη Γενοκτονία ενός λαού, αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα, αποτελούν αξιόποινες πράξεις με βάση τις αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αποτελούν, εν τέλει, ντροπή για κάθε δημοκρατική χώρα, για κάθε δημοκράτη πολίτη.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του 22χρονου Παλαιστίνιου. Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και την απερίφραστη καταδίκη της εθνοκάθαρσης που συντελείται μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη».

 

1. Πότε συνελήφθη ο 22χρονος; Ήταν αυτόφωρο το “αδίκημα” που έλαβε χώρα την Κυριακή κ σήμερα είναι Τρίτη;
2. Του απαγγέλθηκε κατηγορία; Ποιά;
3. Αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή;

 

 

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.