Newsroom

Newsroom

Καταγγελίες για μυστικές συναντήσεις Μπόμπολα -Τάσσου Παπαδόπουλου-Διαψεύδει η πλευρά του πρώην προέδρου της Κύπρου

Να διερευνηθεί η εμπλοκή του πρώην Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου στην υπόθεση που αφορά τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) ΠΑΦΟΥ και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης Λάρνακας,ζητά ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

570261b91dc5244e708b4a61

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Πολίτη ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι Θα πρέπει μεταξύ άλλων να διερευνηθεί η εμπλοκή του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και των μυστικών συναντήσεων που αυτός είχε στην Αθήνα με την οικογένεια Μπόμπολα, μαζί με τον στενό του συνεργάτη Χρύση Παντελίδη, ενώ ρόλο διαμεσολαβητή φαίνεται να διαδραμάτιζε ο επίσης στενός συνεργάτης του του Τάσσου Παπαδόπουλου, Πολάκης Σαρρής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από το σκάνδαλο με τις μίζες των σκουπιδιών απουσιάζουν “αρκετά κομμάτια” και πως “πέρα από τους Μπόμπολα και Λώλο, για τους οποίους εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υποστηρίζει ότι απουσιάζουν και άλλα πρόσωπα τα οποία διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σκανδάλου το οποίο στοίχισε στο Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ .

“Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έχει ανάμιξη”

Το δημοσίευμα προκάλεσε την διάψευση από το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος δηλώνει, σε σχετική ανακοίνωσή του, τα εξής:

“1. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση ή ανάμιξη σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.

2. Η απέλπιδα προσπάθεια της εφημερίδας «Πολίτης» και του στελέχους του ΔΗΣΥ & Δημάρχου Πάφου να σπιλώσουν τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου και να αποκομίσουν μικροπολιτικά ή μικροκομματικά οφέλη λασπολογώντας εναντίον του αείμνηστου πρώην Προέδρου, είναι καταδικαστέα αλλά και ανήθικη, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι συκοφαντούν ένα νεκρό που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

3. Οι παραπλανητικοί τίτλοι και τα ατεκμηρίωτα συμπεράσματα της εφημερίδας σχετικά με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, στηρίζονται μόνο σε αστήρικτες εικασίες, σε ψευδείς, ανώνυμους, κακόβουλους και αόριστους ισχυρισμούς και σε πλήθος ανακριβειών και κουτσομπολιά, που απορρίπτονται κατηγορηματικά από τα πραγματικά γεγονότα και από τις επώνυμες δηλώσεις δύο συνεργατών του πρώην Προέδρου (οι οποίες παρατίθενται στο ρεπορτάζ) και οι οποίες διαψεύδουν τις εικασίες και τις ψευδείς, κουτσομπολίστικες αναφορές «ατόμου του στενού περιβάλλοντος του Τάσσου Παπαδόπουλου» που δεν κατονομάζεται πουθενά.

4. Η λάσπη και η συκοφάντηση δεν μπορούν να πλήξουν το κύρος και την υστεροφημία του Τάσσου Παπαδόπουλου, που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κυπριακού και του απανταχού ελληνισμού.

Διευκρινίζει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Φαίδωνος και αναμένει τις -εξαγγελθείσες από τον ίδιο- συμπληρωματικές καταθέσεις του Δημάρχου Πάφου στην Αστυνομία δηλώνει με ανακοίνωση του ο Πολάκης Σαρής με ανακοίνωσή του

Αυτούσια η ανακοίνωση του Πολάκη Σαρρή

Περιήλθαν στη γνώση μου δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου περί γνωστού δικηγόρου που κατείχε το 2003 πολιτειακό αξίωμα και ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο Πάφου- διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο για συνάντηση αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα στην Αθήνα.

Υπάρχει και χθεσινό δημοσίευμα, που παραθέτει δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου στις οποίες με κατονομάζει ως τον διαμεσολαβητή για μυστικές συναντήσεις στην Αθήνα μεταξύ του Τάσσου Παπαδόπουλου και της οικογένειας Μπόμπολα.

Από το 2003 μέχρι και το 2006 ήμουν Προεδρικός Επίτροπος στην κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ήμουν επίσης υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2003 και το 2008.

Αν υπήρξαν τέτοιες συναντήσεις -το αγνοώ-, ουδεμία ανάμειξη είχα. Ουδέποτε συναντήθηκα ή συνομίλησα με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα – δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του πριν τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ουδέποτε συναντήθηκα ή συνομίλησα με τον κ. Γιώργο Μπόμπολα, παρά μόνο πολλά χρόνια μετά το 2003, μία και μόνο φορά, όταν τυχαία συστηθήκαμε σε κοινωνική εκδήλωση στο Λονδίνο και ανταλλάξαμε τις συνήθεις, τυπικές κουβέντες που ακολουθούν τις συστάσεις. Δεν γνωρίζω άλλα μέλη της οικογένειας Μπόμπολα. Την εταιρεία “Helector” την άκουσα πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και πάλι από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ουδέποτε περιήλθε στην αντίληψή μου οποιαδήποτε σχέση οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας με τον Τάσσο Παπαδόπουλο τα χρόνια που ήμουν Προεδρικός Επίτροπος ή υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του.

Αναμένω κι εγώ με ενδιαφέρον τις -εξαγγελθείσες από τον ίδιο- συμπληρωματικές καταθέσεις του Δημάρχου Πάφου στην Αστυνομία. 

Καταγγελίες Άντρος Κυπριανού «Ζήτησαν από τον Μπόμπολα να “δώσει” το ΑΚΕΛ»

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κατήγγειλε σήμερα με δηλώσεις του στον Πολίτη 107.6 ότι άτομο στην Κύπρο, με πρόσβαση προφανώς στις έρευνες που διεξάγονται για το σκάνδαλο ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, προσέγγισε τον Φώτη Μπόμπολα καλώντας τον να ζητήσει από τον καταζητούμενο αδερφό του, Λεωνίδα, να «δώσει» στελέχη του ΑΚΕΛ, ώστε να γλιτώσει ο ίδιος.

Ο κ. Κυπριανού επικαλέστηκε σχετική πληροφορία που πήρε από πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα, στη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Αθήνα. «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος τον προσέγγισε. Αν γνώριζα, θα τον είχα καταγγείλει στον Γενικό Εισαγγελέα», δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινή εφημερίδα», διευκρινίζοντας ότι την πληροφορία την πήρε από πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα, το οποίο τον ενημέρωσε πως περιήλθε στην αντίληψή του αυτή η πληροφορία και του είπε «προσέχετε πολύ».

  Σύμφωνα με την πληροφορία που επικαλείται, από άτομο που είναι σε θέση να γνωρίζει πράγματα, κάποιοι από την Κύπρο μετέφεραν στον αδερφό του κ. Μπόμπολα ότι αν δώσει ένα-δύο στελέχη του ΑΚΕΛ ότι τάχα είχε σχέση μαζί τους τότε, τότε θα φροντίσουν να βγει μάρτυρας κατηγορίας και να γλιτώσει.