Newsroom

Newsroom

Κατά των νέων μέτρων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Αυξάνονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι δε ψηφίσουν τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση, αν…

Αυξάνονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι δε ψηφίσουν τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή τα πράγματα θα είναι ρευστά. Ένας από τους βουλευτές που έχει αποφασίσει ήδη, είναι ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Δημήτρης Καρύδης ο οποίος δήλωσε στο www.koutipandoras.gr ότι δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα αφού σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σημεία που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη με δηλώσεις της στο www.koutipandoras.gr τόνισε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα, λέγοντας ότι δεν διακινδυνεύει να μείνει η χώρα εκτός ευρώ και να καταστραφεί, αν και εκφράζει την ανησυχία της.
Ο βουλευτής Κοζάνης κ. Αλέκος Αθανασιάδης εξέφρασε τον προβληματισμό του ενώ τόνισε ότι δε θα κοιμηθεί μέχρι την Κυριακή, ημέρα που θα καλούν οι βουλευτές να ψηφίσουν.
Την απόφαση να καταψηφίσουν τα μέρα δείχνουν να έχουν αποφασίσει στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος, όπως η Λούκα Κατσέλη και η Βάσω Παπανδρέου ενώ μεγάλη μερίδα των βουλευτών θα αποφασίσει μετά τη συζήτηση της Κυριακής στη βουλή.
Κατά των μέτρων είναι και η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Μιλένα Αποστολάκη, ο πρώην-πλέον- υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, η πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστρατίδης, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Χρήστος Μαγκούφης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Κασσάρας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Συμεών Κεδίκογλου, η Κατερίνα Περλεπέ- Σηφουνάκη, ο Γιώργος Παπαμανώλης, ο Παναγιώτης Ρήγας, η Ροδούλα Ζήση, ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, ο Πυθαγόρας Βαρδίκος, η Ελπίδα Τσουρή, ο Νίκος Ζωϊδης και ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς τάχθηκε κατά του κλεισίματος φορέων όπως ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία, ζητώντας αλλαγές στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, και επιφυλασσόμενος να ψηφίσει την Κυριακή κατά συνείδηση.
Ο βουλευτής Β’ Αθηνών Μίμης Ανδρουλάκης, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντέξει ώστε να είναι παρούσα στο «τραπέζι της χάραξης του νέου ευρωπαϊκού χάρτη μετά την κρίση».

Το μεσημέρι της Κυριακής ξεκινούν οι συζητήσεις στη Βουή και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα.

Πάντως, το Σάββατο το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή της Βουλής, μετά από 7 ώρες έντονων αντεγκλήσεων.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο