Κατά η εκκλησία, υπέρ οι ειδήμονες για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Θετικά τοποθετήθηκε η πλειοψηφία των επιστημόνων επί του αντικειμένου και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων για τη ρύθμιση που ανοίγει τον δρόμο στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Από άλλον αιώνα προήλθε για άλλη μια φορά η αρνητική άποψη του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου.

5ad62b831dc524cf338b4573 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Για το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που επιφέρει αλλαγές στους θεσμούς της υιοθεσίας και της αναδοχής, ο Γιώργος Νικολαΐδης, διευθυντής ψυχικής υγείας του ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, αποσαφήνισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι από την παγκόσμια εμπειρία επί του θέματος δεν προκύπτει κανένα αρνητικό παρεπόμενο στη ψυχική υγεία ή την κοινωνική ευεξία των παιδιών που μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς.  Παρέθεσε δε ότι η Αμερικανική Παιδοψυχιατρική Εταιρία έχει συμπεράνει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς δεν διαφέρουν ούτε ως προς την ταυτότητα φύλου ούτε ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ενώ παράλληλα ζήτησε τη θεσμοθέτηση και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Θεώνη Κουφονικολάκου, η οποία αποτελεί βοηθό του Συνηγόρου του Πολίτη με εξειδίκευση στα θέματα δικαιωμάτων του παιδιού. «Το συμφέρον του παιδιού είναι να βρίσκεται σε μια οικογένεια όπου ο υποψήφιος ανάδοχος φροντιστής ή ο υποψήφιος ανάδοχος γονέας διακρίνεται από ψυχική και συναισθηματική διαθεσιμότητα απέναντι στο παιδί. Αυτό πρέπει να κρίνεται ad hoc από τις κοινωνικές υπηρεσίες και όχι με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του αιτούντος» επισήμανε. 

Επίσης, η εκπρόσωπος της οργάνωσης οικογενειών «Ουράνιο τόξο», της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, Στέλλα Μπελιά, αποκάλεσε αναμφισβήτητο το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ στην γονεϊκότητα, ζητώντας και εκείνη με τη σειρά της πέρα από την αναδοχή και την κατοχύρωση του δικαιώματος της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Τόνισε δε ότι θα περίμενε από την κυβέρνηση να μη «λέει» ότι τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να είναι γονείς «μια στάλα» αλλά κανονικοί γονείς. 

Σε άλλον αιώνα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου

Μακριά από τις χριστιανικές διδαχές αλλά και τις επιταγές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως αυτός αποτυπώνεται σε πάρα πολλές χώρες της Δύσης, παρουσιάστηκε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Θεόδωρος Παπαγεωργίου. Υπενθυμίζοντας ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είναι κατά κάθε μορφής τεκνοθεσίας ή αναδοχής που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία, ο κ. Παπαγεωργίου ισχυρίστηκε ότι ο πυρήνας των αντιρρήσεων της Εκκλησίας πηγάζει από το γεγονός ότι ανάδοχοι θα γίνονται ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και όχι πρωτίστως ότι θα έχουν δικαίωμα αναδοχής και ομόφυλα ζευγάρια. 

Χαρακτήρισε τραγικό λάθος να εξαιρεθούν τα ομόφυλα ζευγάρια και να επιτραπεί η αναδοχή μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης, εξηγώντας πως «αυτό θα οδηγήσει σε βέβαιη καταδίκη της χώρας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο». Σε εκείνο το σημείο εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με το γεγονός ότι θα μεγαλώνουν παιδιά με ομόφυλα ζευγάρια. «Η κοινωνία δεν βλέπει να αντιμετωπίζει το θέμα αυτό τόσο άνετα. Το σχολικό και φιλικό περιβάλλον σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σκληρό. Τα μη βιολογικά παιδιά ενός ομόφυλου ζευγαριού θα βιώσουν κοινωνική διάκριση και δεν θα έχει προέλθει από δική τους επιλογή» είπε.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι πως η πλειοψηφία των κοινωνικών φορέων που τάσσεται υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εκθέτει έτι περαιτέρω τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, οι οποίοι επί της ουσίας προβάλλουν ενστάσεις σε συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…