Κασσελάκης: Τι τηλεθέαση σημείωσε η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου

Πόσοι είδαν τη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη

κασσελακης

Ιδιαίτερα υψηλές πτήσεις στην τηλεθέαση σημείωσε η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα την πρώτη θέση στον πίνακα της τηλεθέασης σε δυναμικό και γενικό κοινό κατέκτησε η εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “Ενώπιος Ενωπίω”, με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα στο δυναμικό κοινό έκανε 16,4% ενώ στο γενικό κοινό 18,3% και πρακτικά τα νούμερα αυτά μεταφράζονται σε περίπου  2 εκατ. τηλεθεατές. Μάλιστα η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου και η τηλεθέαση που σημείωσε δεν πέρασαν απαρατήρητα από τα σοσιαλ μίντια, με τα σχόλια να είναι χιλιάδες.

τηλεθεαση
Πίνακας Zappit

Ο εκλογικός στόχος που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης – Τι είπε για την αποχώρηση της Ομπρέλας

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στον Αnt1, όπου αναφέρθηκε τόσο στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις αποχωρήσεις της Ομπρέλας από το κόμμα είπε: «Συνομίλησα με τους 4, με την ομάδα τους γενικά, αρκετές φορές. Είχα μια συνάντηση και δια ζώσης με τον κ. Τσακαλώτο στο γραφείο μου, αλλά και τηλεφωνικώς έπειτα, όπου τον παρακάλεσα να μιλήσει με τους 4 συγκεκριμένους συντρόφους οι οποίοι είχαν πει τα απαράδεκτα υβριστικά πράγματα που είχαν πει στην τηλεόραση, για ν’ ανασκευάσουν κάτι, να δείξουν ένα μικρό βήμα προόδου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα το έκανε, μου είπε ότι “δεν μπορώ αναγκαστικά να τους ελέγξω αλλά θα προσπαθήσω”. Το ίδιο ζήτησα κι από τον κ. Τεμπονέρα. Να τους μιλήσει, να δούμε αν μπορέσουμε πριν την Κεντρική Επιτροπή να έχουμε κάποιο κοινό έδαφος. Εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Οι συγκεκριμένοι είπαν βαριά πράγματα χωρίς κανένα στοιχείο. Κι αντί να ανασκευάσουν έστω και μια λέξη, πήγαν στην Κεντρική Επιτροπή, κατά τη γνώμη μου, με ειλημμένη απόφαση, μ’ ένα σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές. ‘Αρα λοιπόν, δεν μπορούσα εγώ να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιμέτωπος με μια τέτοια υπονόμευση. Το λέω απλά. Δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την πρόταση για δημοψήφισμα ανέφερε: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Όπως έχω πει, τηρώ το καταστατικό πλήρως. Η πρότασή μου θα ήταν βάσει καταστατικού, αλλά βεβαίως υπήρχε κάποια στιγμή, όταν κάποιοι δεν θέλουν να προσφέρουν στο κόμμα, όπου κι εγώ έπρεπε να πάρω μία ξεκάθαρη θέση. Ενότητα ναι, αλλά άλλο εκεχειρία κι άλλο μια γροθιά. Για να πετύχουμε, πρέπει να είμαστε μια γροθιά».

Είπε ότι είναι ψέμα ότι του είχε αρνηθεί συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ούτε μια φορά δεν μου έχει πει όχι όταν τον έχω προσεγγίσει. Το αντίθετο. Και έχουμε μιλήσει τηλεφωνικά και έχουμε συναντηθεί. Η σχέση μας είναι εξαιρετική, τον τιμώ πλήρως και το έργο του».

«Δεν θα αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ή να αποδομηθεί, με τίποτα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ακάθεκτος. Αλλά επαναλαμβάνω: πιστεύω ότι θα μείνουν και πιστεύω ότι θα προσφέρουν και πολλά. Διότι όντως είναι από τα ικανότατα μας στελέχη».

Όπως είπε, «εμείς θέλουμε να είμαστε η μεγάλη, προοδευτική, αυτοδύναμη κυβέρνηση». Έβαλε σαν στόχο για τις εκλογές την διατήρηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, το 17% που πήρε στις βουλευτικές εκλογές ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές και του καταλόγισε ότι «κυβερνά με την δεξιά εντός και εκτός του κόμματος».

Σε προσωπικό επίπεδο

Σε ερώτηση «Είστε αριστερός;» απάντησε: «Ναι, απόλυτα ναι. Το δείχνω έμπρακτα», ενώ απαντώντας στα περί «τραμπισμού» είπε: «ξέρετε τι έκανε ο κ. Τραμπ; Ο κ. Τραμπ προκάλεσε τον κόσμο του, τη βάση του, για να κάνει μια εξέγερση στο Καπιτώλιο της χώρας. Γιατί; Επειδή δεν αποδέχτηκε την ήττα του. Οι αντιδράσεις οι οποίες είναι τραμπικές, είναι εκείνων που δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές. Εκλέχθηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος. Έχω τείνει χείρα φιλίας…».

Για τις αιτιάσεις περί την πολιτική του μετατόπιση απάντησε: «Κατ’ αρχάς, για όποιον κάνει τη μετάβαση αυτή από τα δεξιά προς την Αριστερά, έχω να πω μπράβο, διότι πηγαίνετε στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης, της συλλογικότητας, της συμπερίληψης, της δημοκρατίας».

Σε ερώτηση «ήσασταν δεξιός και τώρα είστε αριστερός;», απάντησε: «Όχι. Προφανώς όχι. Πώς θα ήμουν με τον Ομπάμα και τον Μπάιντεν από τα 17 μου, από τα 16 μου, άμα ήμουν δεξιός; Προφανώς και όχι».

Σε ερώτηση για το αν νεότερος ήταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Κατ’ αρχάς να σας πω ότι τον γνώριζα από το 2012 τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα για πολλούς λόγους. Και σας λέω τώρα, γνωρίζοντας και τους δύο πλέον από τη θέση μου…Γνωρίζοντας και τους δύο προσωπικά τώρα, μπορώ να σας πω χωρίς καμία αμφιβολία ότι το ποιον του ενός ανθρώπου δεν συγκρίνεται με του άλλου. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας βαθιά δημοκρατικός, προσιτός, σεμνός άνθρωπος. Ποτέ δεν θα έμπαινε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κουλτούρα στο Μαξίμου που θα έκανε παρακολουθήσεις. Ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματικά πονάει τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Το έχω ζήσει από κοντά».

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…