Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις δημόσιες επισκέψεις και ομιλίες του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο πριν από το δεύτερο γύρο για την εκλογή νέου πρόεδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επιβεβλημένη ανασυγκρότηση του Κράτους από τη μία άκρη της χώρας έως την άλλη» ενώ δήλωσε υποστηρικτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μέσα από μια σύννομη πραγματικότητα και όχι μέσα από το πελατειακό κράτος, κάνοντας λόγο για μείωση του φόρου εισοδήματος και τόνωση της κατανάλωσης μέσα από την ενίσχυση του εισοδήματος.

Από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα αργά το απόγευμα ο κ. Κασσελάκης και μίλησε σε φίλους και συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε παραλιακό καφέ της πόλης, καθώς ολοκλήρωνε τον κύκλο των επισκέψεων και παρουσιάσεων σε όλη τη χώρα, τόνισε πως τήρησε δυο υποσχέσεις που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα: «Η πρώτη να επισκεφθώ στην ανατολική Μακεδονία και η δεύτερη να αφιερώσω χρόνο στα θέματα ειδικής αγωγής καθώς πολλοί γονείς με προσέγγισαν και ζήτησαν την συνδρομή μου, εκφράζοντας το παράπονο ότι το κράτος τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος.

‘Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως έχει μια «σκληρή και δύσκαμπτη φιλοσοφία» στην ασκούμενη πολιτική πάνω σε τομείς κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικής μέριμνας προς τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, ενώ συμπλήρωσε πως «η Αριστερά είναι ανθρωποκεντρική». Αναφορά έκανε και στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι «έχτισε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος που ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να το κρατήσει όρθιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις λόγω της κρίσης και των μνημονίων».

Αναφέρθηκε στην τιμητική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως υποψήφιο απόδημου ελληνισμού σημειώνοντας ότι «όποιος δεν πολιτεύεται στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και να προσφέρει στον τόπο του. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα με όλα τα βιώματα και την τεχνογνωσία που διαθέτω και να προσφέρω στον τόπο μου».

«Δεν είμαστε μια Ελλάδα χωρίς καρδιά. Είμαστε μια Ελλάδα με πολύ μεγάλη καρδιά και ανθρωπιά. Κοινός μας στόχος οι ζωές των ανθρώπων και το μέλλον του τόπου. Αυτή είναι και η δική μου πολιτική σκέψη, το κοινό καλό και το ενδιαφέρον προς όλους», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση πως ο ίδιος έχει το στομάχι για να τα βάλει με τους μηχανισμούς των συμφερόντων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έκανε λόγο για επιβεβλημένη ανασυγκρότηση του κράτους από την μια άκρη της χώρας έως την άλλη, για να συμπληρώσει «δεν κοστίζει η ανασυγκρότηση. Το ακριβό είναι να μην κάνουμε τίποτα. Το φθηνό είναι να αλλάξουμε τη χώρα και να κάνουμε την πρόληψη κυρίαρχη θέση και ιδέα».

Νωρίτερα το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Δράμα και συμμετείχε στο συνέδριο Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κασσελάκης, τόνισε την πρόθεσή του να προχωρήσει, εφόσον εκλεγεί, σε προτεραιοποίηση της αποκέντρωσης, την οποία θεωρεί καθοριστική στην προοπτική της πράσινης μετάβασης και της αντιμετώπισης της δημογραφικής γήρανσης της χώρας.

Δήλωσε υποστηρικτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μέσα από μια σύννομη πραγματικότητα και όχι μέσα από το πελατειακό κράτος. Μάλιστα, έκανε λόγο για μείωση του φόρου εισοδήματος και τόνωση της κατανάλωσης μέσα από την ενίσχυση του εισοδήματος.

Καταλήγοντας ο κ. Κασσελάκης είπε ότι όραμά του είναι ένα μια σύγχρονη, πατριωτική κυβερνώσα Αριστερά και τόνισε ότι «στο πρόσωπό μου θα έχετε έναν σύμμαχο». Ειδικά δε για την Δράμα είπε ότι χρειάζεται ειδική μέριμνα, και θα προχωρήσει σχέδιο ξεχωριστό για κάθε Περιφέρεια, αποφεύγοντας οριζόντια μέτρα.

Φεύγοντας από τη Δράμα και με προορισμό την Καβάλα ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τη σχολή πιλότων στον Αμυγδαλεώνα.

Σοκ από την απολογία του δράστη της γυναικοκτονίας στην Σαλαμίνα: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Σοκ από την απολογία του δράστη της γυναικοκτονίας στην Σαλαμίνα: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Χωρίς ίχνος μετάνοιας, ο 71χρονος αφού αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονης πρώην συντρόφου του στη…

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Τρεις μήνες σχεδόν μετά την εκκένωση της κατάληψης "Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων" από την ΕΛ.ΑΣ, πλήθος…

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Πλήθος πειστηρίων συνέλεξε και κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ μετά από την προχθεσινή επιχείρηση στο γήπεδο στο…

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Επιβεβαιώνεται ότι η φρικιαστική πράξη του βασανισμού του άτυχου Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο χέρι, από…