Newsroom

Newsroom

Κασιδιάρης κατά δημοσιογράφων

Εκδικάστηκε την Τρίτη, η υπόθεση της μήνυσης για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη,…

kasidiarhs 0

Εκδικάστηκε την Τρίτη, η υπόθεση της μήνυσης για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, σε βάρος του διευθυντή «της Εφημερίδας των Συντακτών» Νίκου Βουλέλη και του δημοσιογράφου της ίδια εφημερίδας Δημήτρη Ψαρρά, για βίντεο που είχαν δημοσιοποιήσει τον Δεκέμβριο του 2013. Οι δύο δημοσιογράφοι κρίθηκαν αθώοι τελικά, αν και νωρίτερα ο Εισαγγελέας του Β’ Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας πρότεινε την ενοχή των δύο δημοσιογράφων.
Στο οπτικοακουστικό αυτό υλικό είναι ο Κασιδιάρης, που παριστάνει τον αξιωματικό της αστυνομίας και επιβλέπει τον ξυλοδαρμό κρατούμενου, στο πλαίσιο μιας «πλάκας» όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πριν γίνει Βουλευτής.
Το βίντεο αυτό είχε δημοσιοποιήσει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της στο πλαίσιο σειράς δημοσιευμάτων για την δράση της Χρυσής Αυγής, ως παραστρατιωτικής οργάνωσης ναζιστικού τύπου.
Ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει είναι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος είπε ότι :«Όσα έγραψαν ήταν κάτω από το όριο της θεμιτής κριτικής. Αν γίνει δεκτή η κατηγορία, τότε θα τιναχθεί στον αέρα η ελευθερία του Τύπου».
Ο τέως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμμης δήλωσε: «Όταν κάνεις μηνύσεις, θέλεις να σταματήσεις τους άλλους. Το σύστημά μας εγγυάται σκληρή κριτική στα πολιτικά πρόσωπα. Ο Τύπος γράφει και ελέγχει. Αυτό το εγγυάται το Σύνταγμα»
Ο δε Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη προστασίας του Τύπου.
Αυτά τα ολίγα για να μην νομίζουμε πως μόνο στην Γαλλία έχουν Charlie Hebdo…