«Κάρφωσε κι εσύ έναν φοροφυγά, μπορείς»

Προβληματισμό και πιθανόν αντιδράσεις θα προκαλέσει η νέα φαεινή ιδέα που θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο Κ. Χατζηδάκης για τους ψηφιακούς «καταδότες»

forodiafygi karfoma arthro 1100x580 1

Άλλη μια καινοτομία εφηύρε ο Κωστής Χατζηδάκης για να καλύψει την ανικανότητα του υπουργείου Οικονομικών, ως προς τους ελεκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Καινοτομία που θα προκαλεί ήδη προβληματισμό και πιθανές αντιδράσεις από τους παράγοντες της αγοράς, καθώς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να «καρφώνουν» φοροδιαφεύγοντες, με αντάλαγμα το χρηματικό έπαθλ, μπορεί να λειτουργήσει ώς μπούμερανγκ, καθώς ποιος θα «καρφώνει» ποίον και για ποιό λόγο.

Στο υπουργείο οικονομικών, δεν έχουν πεί αν υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν τους πολίτες ακόμα και τους καταστηματάρχες που θα κάνουν τις ανώνυμες καταγγελίες, να έχουν ως σκοπό και μόνο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η αρχική πρόνοια του νομοσχεδίου προβλέπει ότι η χρηματική ανταμοιβή για όσους καταγγέλλουν φαινόμενα φοροδιαφυγής ή μαϊμού αποδείξεων μέσω της ψηφιακής εφαρμογής e-appodixi της ΑΑΔΕ θα φτάνει τα 3000 ευρώ. Κίνητρο, εξαιρετικά σημαντικό, όπως είναι προφανές. Η ψηφιακή πλατφόρμα appodixi, που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2022, έχει δεχτεί πάνω από 135.000 καταγγελίες, η πλειοψηφία εκ των οποίων όμως, σε ποσοστό 55%, είναι ανώνυμες.

Πλέον ο Κωστής Χατζηδάκης,  εκτός από στόχος 5046c της ΕΥΠ, κινδυνεύει να γίνει  ο κουκουλοφόρος καταδότης που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές…

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV