ΓΜ

Γιάννης Μπαλάφας

«Καρέκλα με ένα πόδι… δεν στέκεται»

Είναι επικίνδυνοι απλά γιατί καταρρέουν

kivernisi

Για την κυβέρνηση της ΝΔ ο λόγος, αλλά και για το “σύστημα Μητσοτάκη”. Ενδεικτικό του πανικού τους είναι ότι ο γραμματέας της ΝΔ κ.Μαρινάκης ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Χρυσή Αυγή (…) ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Οικονόμου παντού και πάντα ανακαλύπτει ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και για τις υποκλοπές!

Είναι επικίνδυνοι διότι διαπιστώνουν ότι το οικοδόμημα ενός προσωποκεντρικού κράτους, που με επιμονή έστηναν τρία χρόνια τώρα, έχει «προβλήματα στατικότητας». Δεν στηρίζεται από την κοινωνία, δεν έχει προοπτική για πολιτικές συμμαχίες εκτός της Ακροδεξιάς, δεν έχει την ανοχή της Ευρώπης (το αντίθετο θα έλεγα), δεν μπορεί να εξαφανίσει την πραγματικότητα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

«Καρέκλα με ένα πόδι, δεν στέκεται», όπως λένε στο χωριό μου…

Είναι επικίνδυνοι διότι πλέον αποκαλύπτεται σε όλους το «είδος» της διακυβέρνησης που επέλεξαν και εφάρμοσαν. Το δήθεν «επιτελικό κράτος» είναι ένα κράτος ιδιωτικό, ένα κράτος που παρακολουθεί πολίτες-δημοσιογράφους-πολιτικούς, που προσπαθεί να εξαγοράσει (και εξαγοράζει όπου μπορεί) τη σιωπή ή τη στήριξη των ΜΜΕ, που δέρνει όποιον διαμαρτύρεται, που διορίζει όλους τους «ημέτερους», που ξεπουλά (ή και χαρίζει…) τη δημόσια περιουσία, που κάνει μονίμως διακοπές.

Είναι επικίνδυνοι διότι αποκαλύπτεται ότι τα όρια μεταξύ κράτους και παρακράτους τα έχουν παραβιάσει επισήμως. Η απίθανη δήλωση του απερχόμενου πρωθυπουργού ότι είναι νόμιμη η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη, αλλά αν «εγώ» το γνώριζα δεν θα το επέτρεπα, είναι μνημείο αμετροέπειας, τυχοδιωκτισμού και άγνοιας των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας.

Είναι επικίνδυνοι διότι πλέον έχουν και σημαντικά εσωτερικά προβλήματα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου επιδιώκουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από το καταρρέον καθεστώς, είτε επειδή διαφωνούν, είτε επειδή δεν θέλουν να χρεωθούν και οι ίδιοι την πτώση. Δεν χρειάζεται να αναφερθούν ονόματα, είναι γνωστά σε όλους και καθημερινά η λίστα εμπλουτίζεται…

Είναι επικίνδυνοι διότι πλέον έχουν αποδείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να τους εμποδίσει να προσφύγουν και σε άλλες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις προκειμένου να διασωθούν. Η λειτουργία εκτός δημοκρατικών πλαισίων δεν αποτελεί πλέον εξαίρεση για το Μαξίμου ΑΕ…

Τους επικίνδυνους τους αντιμετωπίζουμε εντός δημοκρατικών πλαισίων, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που μας δίνουν οι νόμοι και το Σύνταγμα. Με ενότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εμείς θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε και την αριστερή παράδοση δημοκρατικών αγώνων.

Πλέον ο καθένας έχει τεθεί ενώπιον των ευθυνών του. Και θα κριθεί…

* Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ