Newsroom

Newsroom

Καρέ καρέ η απαγωγή Κατάθεση-έκπληξη από τον εφοπλιστή Παναγόπουλο

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τον…

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τον εφιάλτη της απαγωγής του, από εμπλεκόμενους στη υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος».
Ο 73χρονος εφοπλιστής εντυπωσίασε με την ευπρέπεια με την οποία αναφέρθηκε στους απαγωγείς του: «Ηταν πολύ ευγενικοί μαζί μου», είπε, «μου μίλαγαν πάντα στον πληθυντικό, με ευγένεια και σεβασμό. Παρά το ότι η απαγωγή είναι μια βίαιη πράξη, η συμπεριφορά τους ήταν όσο το δυνατόν πιο ηρεμιστική για μένα. Στο τέλος, όταν με άφησαν, μου επέστρεψαν ένα φυλαχτό που ήταν από τον πατέρα μου». «Ελπίζω», πρόσθεσε, «τα 30 εκατομμύρια που πήραν ως λύτρα να τους βοηθήσουν να κάνουν κάτι χρήσιμο στη ζωή τους και να γίνουν νομοταγείς πολίτες».
Ο κ. Παναγόπουλος είναι ο πρώτος μάρτυρας που εξετάζεται, καθώς το δικαστήριο από τον περασμένο Οκτώβριο που ξεκίνησε η δίκη, μέχρι χθες το πρωί ασχολούνταν με διαδικαστικά θέματα και ενστάσεις των συνηγόρων.

Ο εφοπλιστής περιέγραψε στιγμή προς στιγμή το χρονικό της απαγωγής του, που ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί, στις 12 Ιανουαρίου 2009, ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον οδηγό του από το σπίτι του στο Καβούρι προς τα γραφεία της εταιρείας του. Μίλησε για πέντε δράστες, εκ των οποίων δεν είδε κανενός το πρόσωπο, αφού φορούσαν κουκούλες. Μάλιστα, όταν η πρόεδρος του ζήτησε να περιγράψει τον σωματότυπό τους ή αν αναγνωρίζει κάποιον, ακόμη και τον κατηγορούμενο Απόστολο Πετράκη, ο οποίος έχει παραδεχτεί την απαγωγή, εκείνος απάντησε: «Είναι μεγάλη ευθύνη να πω κάτι, ενώ δεν είδα κανέναν και δεν είμαι σίγουρος».

Ομηρεία
Οπως είπε, τον κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, σε εμβρυακή θέση και ακόμα δεν γνωρίζει πού ήταν το μέρος όπου τον κράτησαν όμηρο επί σχεδόν εννέα μέρες. «Εχω κι εγώ περιέργεια να μάθω πού ήταν αυτό το μέρος» πρόσθεσε. Λίγο πριν, είχε περιγράψει το σημείο που τον φυλάκισαν σαν ένα γιαπί όπου είχαν καλύψει τους τοίχους και τα παράθυρα με νοβοπάν, είχαν βάλει καινούργιο ράντζο, πάπλωμα και ένα καλοριφέρ λαδιού και του έδωσαν να φορέσει μια μαύρη αθλητική φόρμα «και κατακόκκινες γούνινες παντόφλες από το ΙΚΕΑ, που ευτυχώς κράτησαν ζεστά τα πόδια μου». Στον ίδιο χώρο υπήρχε μια τηλεόραση που ήταν η μοναδική του συντροφιά και έπαιζε 24 ώρες το 24ωρο το MEGA, επίσης συσκευή κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, από την οποία, όπως είπε, οι απαγωγείς παρακολουθούσαν τις κινήσεις του, ενώ ήταν συνέχεια αλυσοδεμένος. Η δίκη συνεχίζεται.

Τα λύτρα
30 εκατ. € σε χαρτονομί- σματα των 100 που ζύγιζαν… 480 κιλά

Καταθέτοντας, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι οι απαγωγείς, όταν πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας του, έσπευσαν και του αγόρασαν όλα τα φάρμακα που χρειαζόταν. «Μόνο μία φορά έφαγα, υπογράμμισε, μια καλομαγειρεμένη σούπα, ενώ τρεφόμουν με ψωμί, τυρί και φρούτα». «Για τα λύτρα διαπραγματεύτηκαν με τη γυναίκα μου», είπε συνεχίζοντας την κατάθεσή του, «με πολύ μεγάλο αγώνα μαζεύτηκαν 30 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, που ζύγισαν 480 κιλά». Τα χρήματα τα άφησε σε σημείο που της υποδείχθηκε η σύζυγός του με τον οδηγό του, ενώ η ομηρεία του έληξε ξημερώματα Τρίτης 20 Ιανουαρίου 2009.

Τι είπαν
Διάλογος του εφοπλιστή με τον Πετράκη

Διάλογος του εφοπλιστή με τον κατηγορούμενο Απόστολο Πετράκη, που έχει παραδεχτεί ότι ήταν ο οργανωτής της απαγωγής, έγινε στο δικαστήριο. Παράλληλα, ένας ακόμη κατηγορούμενος, ο Χαράλαμπος Μουστάκας, ομολόγησε ότι ήταν το πρόσωπο που ο κ. Παναγόπουλος αποκαλούσε «ο νεότερος εκ των απαγωγέων».

Πετράκης: Χαίρομαι που σας βλέπω, κ. Παναγόπουλε, παρά το ότι εγώ είμαι φυλακή κι εσείς ελεύθερος. Δεν ξέρω, αν σας γνώριζα, σίγουρα δεν θα ήσασταν εσείς ο στόχος της απαγωγής.

Πρόεδρος: Θετικό αυτό που λέτε, να επιστρέψετε τα λύτρα.

Οταν ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι διαπραγματευόταν το ποσό των λύτρων, το οποίο αρχικά ήταν 40 εκατομμύρια, με έναν εκ των απαγωγέων, λέγοντάς του «χαμήλωσε, βρε παιδί μου, το ύψος των λύτρων», ο Απόστολος Πετράκης σηκώθηκε και του είπε «δεν σας είπα ότι έχω να δώσω εντολή στον ανώτερό μου; Σας είπα ότι δεν αποφασίζω μόνος μου».
http://www.ethnos.gr

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο