Newsroom

Newsroom

Καραμανλής: "Αναγκαίο κακό" η προσφυγή στο ΔΝΤ

«Αναγκαίο κακό» φέρεται να χαρακτήρισε  την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής, στη συνάντηση που είχε με τα µέλη…

Kara«Αναγκαίο κακό» φέρεται να χαρακτήρισε  την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής, στη συνάντηση που είχε με τα µέλη του προεδρείου της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο  Κώστας Καραμανλής διεμήνυσε ότι  ο ίδιος θα κρίνει πότε είναι η  κατάλληλη στιγµή να µιλήσει και πως «αυτή η στιγµή δεν έχει έρθει ακόµη». Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει.

Όπως  είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης, ο τέως πρωθυπουργός αρνήθηκε ευγενικά πρόταση να παρουσιάσει έκθεση για το εμπόριο, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να το κάνει τώρα γιατί θα έπρεπε να τοποθετηθεί συνολικά.

Στη συζήτηση που είχε με τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΕΕ, ο Κ.Καραμανλής αναγνώρισε ουσιαστικά ότι η χώρα βρισκόταν την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησής του καθ’ οδόν προς το ΔΝΤ, όπως μετέφερε στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

«Όταν κλείνουν οι αγορές για µία χώρα είναι αναγκαίο κακό να προσφύγει  στο ΔΝΤ ή σε έναν µηχανισµό στήριξης… Κι εµείς αυτό φοβόµασταν και προσπαθούσαµε να αποφύγουµε και γι’ αυτό είχαµε δανειστεί από την αρχή του χρόνου» φέρεται να δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι για τον ίδιο στην παρούσα συγκυρία «προέχει να σωθεί η χώρα».

Ο Κώστας Καραμανλής με τις δηλώσεις του αυτές διαφοροποιείται από την επίσηµη τοποθέτηση της ΝΔ κατά του μνημονίου. Αυτό μάλιστα γίνεται παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έδωσε χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά του μνημονίου.

Επιπλέον, ο κ. Καραµανλής είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «έχασε χρόνο» και θα έπρεπε να έχει προχωρήσει νωρίτερα σε µέτρα δηµοσιονοµικής πειθαρχίας. Εκτίμησε δε ότι δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές. «Την ίδια αγωνία θα είχα και εγώ, αλλά δεν θα είχα βάλει τον πήχη για τις περιφέρειες τόσο ψηλά» είπε και κατέληξε ότι ο κ. Παπανδρέου χειρίστηκε το θέµα των εκλογών «άκοµψα».

Σε ότι  αφορά τη ΝΔ και τα σενάρια περί επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή, φέρεται να δήλωσε: «Εύχοµαι και ελπίζω η ΝΔ να καταφέρει να βρει το δρόµο της. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσω». Όταν ρωτήθηκε, εξάλλου, για το δικό του ηγετικό ρόλο στο κόμμα, ο κ. Καραµανλής φέρεται να απάντησε στους συνοµιλητές του: «Για µένα το βιβλίο αυτό έχει κλείσει».

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή