Newsroom

Newsroom

Κανένας επιζών από την αεροπορική τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα – Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή στη Ρωσία

Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με 92 θύματα βύθισε τη Ρωσία στο πένθος. Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα με τις Αρχές να επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα. "Ημέρα εθνικού πένθους" κήρυξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής.

585fdc801dc524c9648b4619

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρχιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ κανένας επιζών δεν βρέθηκε από την αεροπορική τραγωδία. Τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου που χάθηκε από τα ραντάρ εντοπίστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους σε βάθος 50 μ.-70 μ., 1,5 χλμ. από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ενώ επίσης βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα επιβατών στην ακτή.

Λίγο μετά την απογείωση του , από το αεροδρόμιο του Σότσι, το στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Μετέφερε 92 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik. “Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, 92 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, επέβαιναν στο αεροπλάνο”, δήλωσε η πηγή αυτή στο πρακτορείο RIA Novosti. “Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας”, σύμφωνα με την ίδια πηγή και πηγή του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Δεν έχουν βρεθεί τα μαύρα κουτιά

Στο μεταξύ συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες των ρωσικών αρχών. Όπως μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονομάζει οι περισσότερες σοροί των θυμάτων το πιθανότερο είναι να βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου σε ένα βάθος περίπου 60 μέτρων». Προς το παρόν μόνο 10 σοροί έχουν περισυλλεχθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, 32 πλοία, 80 δύτες, 5 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.  Ο υπουργός μεταφορών της Ρωσίας από το Σοτσι όπου βρέθηκε ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδας για τα αιτία της συντριβής ανέφερε ότι τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους «δεν έχουν δυστυχώς βρεθεί». Όπως είπε θα εξεταστούν «όλα τα πιθανά αίτια της συντριβής», επισημαίνοντας ότι είναι «πρόωρο» να μιλήσει κανείς για κάποιο συγκεκριμένο σενάριο, ιδίως εκείνο μιας τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι πρώτες εικόνες 



Στη Μαύρη Θάλασσα τα συντρίμμια

Αρχικά, συνεργεία διάσωσης είχαν σπεύσει στην περιοχή για τον εντοπισμό του αεροπλάνου στην περιοχής του Κρασνοντάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας. Τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου που χάθηκε από τα ραντάρ εντοπίστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ. Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο αεροπλάνο επέβαιναν Ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που μετέβαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία. Εννέα ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν επίσης στο αεροπλάνο. Από τους επιβαίνοντες περισσότερα από 60 ήταν μέλη της στρατιωτικής ορχήστρας Αλεξάντροφ. Μεταξύ των θυμάτων και η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Σπραβεντλίβαγια Πόμοστ” Ελιζαβέτα Γκλίνκα, που ήταν πολύ γνωστή στη Ρωσία ως “Δρ. Λίζα”.


Σώθηκε επειδή γεννήθηκε ο γιος του

Ένας από τους τραγουδιστές του διάσημου μουσικού συνόλου

Αλεξάντροβ

που επέβαινε στο Tupolev γλίτωσε από την αεροπορική τραγωδία χάρη στη γέννηση του γιου του.  «Οι φίλοι μου και οι συνεργάτες μου ήταν στο αεροπλάνο. Θα έδιναν μία συναυλία και θα επέστρεφαν. Δεν ξέρω τι να πω ακόμη, ελπίζω για το καλύτερο. Δεν πήγα μαζί τους για οικογενειακούς λόγους. Ο γιος μου μόλις γεννήθηκε, είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας και έμεινα σπίτι για να βοηθήσω τη σύζυγό μου», είπε ο Βαντίμ Ανανίεφ στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

Πούτιν: Ημέρα εθνικού πένθους 

“Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους” είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, θέλοντας να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα. Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του. 

Ο Πούτιν διέταξε νωρίτερα την κυβέρνηση να συγκροτήσει μια επιτροπή ερευνών που θα αναλάβει να καθορίσει τα αίτια της συντριβής. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέθεσε τη διέυθυνση αυτής της επιτροπής στον υπουργό Μεταξορών Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος αναμένεται να πάει από σήμερα στην περιοχή του δυστυχήματος.

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…