Κάνε το όπως ο Τεντόγλου

Η νέα επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος σταμάτησε στα 8, 41. Η καλύτερη επίδοση στον κόσμο το 2023. Μετά τη γελοία ακύρωση του 8,40 από τους World Athletics, κάτι σαν τους “αρίστους” σε στυλ Μητσοτάκη.

κοσμος τεντογλου

Τους ενόχλησε λέει ένα καρφί στο παπούτσι του αθλητή το οποίο δεν ήταν εντός …προδιαγραφών και έτσι ακύρωσαν το 8,40. Ο Μίλτος θύμωσε και μια βδομάδα αργότερα τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι δηλώνοντας: «Είμαι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να κάνω 8.40 όποτε θέλω, όπως το είπα. Και παραπάνω μπορούσα απλά σταμάτησα τον αγώνα μου στο 8.41, ήταν οκ, ένα εκατοστό πάνω, ήταν ειρωνικό».

Και επειδή τα γένια δεν κάνουν τον παπά, κι ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή, ο Μίλτος δήλωσε: «Προφανώς αυτό ισχύει για αυτό τους κοροϊδεύουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα που κάνουν». Και μ’ αυτά τα καμώματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, ο Τεντόγλου τσαντίστηκε. Κι όπως δήλωσε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, “Μην τον τσαντίζετε γιατί πηδάει περισσότερο”!!

Και με τα “παράτυπα παπούτσια”, και με τα “νόμιμα” ο Μίλτος πηδάει περισσότερο, και στους στίβους και στη ζωή. Και δε μασάει τα λόγια του. Τώρα γιατί το διεστραμμένο μας μυαλό πάει από τον Τεντόγλου στον Μητσοτάκη και στην Κυριακή κοντή γιορτή των εκλογών; Για δύο λόγους. Ο ένας όπως είπαμε είναι η διαστροφή, ο άλλος είναι ο συμβολισμός.

Περιμένουνε από τον ψηφοφόρο να το κάνει όπως ο Τεντόγλου.

Ο πολίτης – όπως ο Τεντόγλου- είναι αρκούντως τσαντισμένος διότι:
– Ακυρώνεται χρόνια τώρα η ζωή του από το καθεστώς Μητσοτάκη.
-Ακυρώνεται από τη βία της ανέχειας, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την ανεργία, την ανασφάλεια.
– Ακυρώνεται από το καθεστώς της αρπαχτής και της μίζας. Από τη βουλιμία των κρατικοδίαιτων αρπακτικών που στηρίζουν τον διαπλεκόμενο πρωθυπουργό, από τα κοράκια που εποφθαλμιούν τα σπίτια των ανθρώπων, από τους κάθε λογής Πάτσηδες. Από τους διεφθαρμένους ολιγάρχες της ενημέρωσης 108 και τα δημοσιογραφικά τους εξαπτέρυγα.

– Ακυρώνεται από την έλλειψη δικαιοσύνης, από την κατάργηση κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, από τη φαλκίδευση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
– Ακυρώνεται από τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, τη συνταγματική εκτροπή με τις παρακρατικές μεθόδους των “νόμιμων” επισυνδέσεων του καθεστώτος.

Γι’ αυτό περιμένουμε από τον ψηφοφόρο το μεγάλο… “πήδημα” στο καθεστώς Μητσοτάκη. Όχι μόνο λόγω τσαντίλας, ως αντίδραση στα κακώς κείμενα. Αλλά με θέση, με όραμα, με σχέδιο, με συμμετοχή στη συλλογική προσπάθεια της επόμενης μέρας.

Γνωρίζοντας ότι όπως το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος είναι εκεί, στα 8,95 μ., περιμένοντας κάποιον Τεντόγλου…έτσι και τα ρεκόρ της κοινωνικής προκοπής του μέλλοντος περιμένουν εκείνους που επιμένουν να κρατούν αναμμένο το κεράκι των ιδεών, το σπόρο μιας νέας, δικαιότερης κοινωνίας.

“Μακρινή Μητέρα Ρόδο μου Αμάραντο”, που λέει κι ο ποιητής…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…