«Κάν’ το όπως ο Μπέκαμ» – Είδαμε τη σειρά του Netflix για τη ζωή του ποδοσφαιριστή

Αν ρωτήσετε τους ποδοσφαιρόφιλους «ποιος είναι ο μεγαλύτερος Αγγλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών», δεν θα βρείτε ούτε έναν που θα πει: «Ο Μπέκαμ».

μπεκαμ

Αν όμως διευκρινίσετε ότι ψάχνετε το όνομα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή-σταρ, τουλάχιστον οι μισοί θα σας πουν αυτό του ξανθομάλλη γόη. Η σειρά «Beckham» του Netflix επιχειρεί να φωτίσει το φαινόμενο Μπέκαμ και ως ένα βαθμό τα καταφέρνει. Τα πρώτα βήματα ενός χαρισματικού πιτσιρικά που «μιλούσε» στην μπάλα όταν αυτή βρισκόταν στο δεξί του πόδι, οι συμβουλές ενός αυστηρού πατέρα και οπαδού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ο Ντέιβιντ μικρός υποστήριζε την Αρσεναλ), η εξωφρενική στιγμή που κοτζάμ Φέργκιουσον τηλεφώνησε στο σπίτι του 15άχρονου ταλαντούχου νεαρού και ζήτησε από τους γονείς του να επιτρέψουν να ενταχθεί στην οικογένεια της ομάδας του Μάντσεστερ, η γνωριμία με τη Βικτόρια των Spice Girls στα τέλη των 90s που εξελίχτηκε σε ειδύλλιο που μονοπώλησε τα φλας των παπαράτσι για τα επόμενα 15-20 χρόνια.

Πολλά τα επεισόδια που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αλλά το κεφάλαιο «Βικτόρια» έχει τη μεγαλύτερη έκταση. Η κοινή λαϊκή καταγωγή αποτέλεσε τη βάση για να χτιστεί ένας άρρηκτος δεσμός με στοιχεία τον αλληλοσεβασμό, την ισότητα (και οι δύο ήταν σταρ στον χώρο τους), την κατανόηση για τους αδηφάγους μηχανισμούς του θεάματος και φυσικά τον έρωτα. Επίσης οι σχέσεις του Μπέκαμ με τους φίλους – συμπαίκτες του στους συλλόγους που μεγαλούργησε αλλά και στην εθνική ομάδα, της οποίας ηγήθηκε ως αρχηγός κάποια στιγμή («η πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ονείρου μου» όπως παραδέχτηκε on camera), τα private jokes για τις εμμονές του οργανωτικού σε υπερθετικό βαθμό Ντέιβιντ και η έκρηξη του σερ Αλεξ στα αποδυτήρια που σηματοδότησε την αρχή του τέλους για την παρουσία του Μπέκαμ στη Γιουνάιτεντ είναι κάποια από τα πλέον «ζουμερά» μέρη της σειράς που εμπνεύστηκε ο Φίσερ Στίβενς.

Η αφήγηση διαθέτει την ισορροπία εντός και εκτός γηπέδου για να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον τόσο των φαν της «στρογγυλής θεάς» όσο και των περίεργων που θέλουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι ήταν αυτό που έκανε τόσο ξεχωριστό τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Εμείς κρατάμε τρία σημεία που μας επιβεβαιώνουν όσα υποψιαζόμασταν. Η αφοσίωση στην εκάστοτε αποστολή που αναλάμβανε, η ικανότητα να αφήνει έξω από τη σκέψη του όλα τα βέλη της κριτικής που δεχόταν –όπως οι βρισιές των αντίπαλων οπαδών για μήνες μετά την αποβολή του στο ματς με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του ’98– και κυρίως η αυθεντικότητα σε ό,τι κι αν έκανε ήταν τα συστατικά επιτυχίας ενός ικανότατου ποδοσφαιριστή που εκτός από γεννημένος νικητής ήταν, κυρίως, γεννημένος σταρ.

V PROTASH PL 3

INF0
Η σειρά «Beckham» ολοκληρώνεται σε τέσσερα επεισόδια

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…