Newsroom

Newsroom

Καμμένος: Το οξύ σχόλιο για τον απερχόμενο αρχηγό της ΕΛΑΣ – «Έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα»

Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος κατά του Λάζαρου Μαυρόπουλου

pkammenos

Αλλαγές υπήρξαν νωρίτερα στις διοικήσεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, με τον Λάζαρο Μαυρόπουλο να μην είναι πλέον αρχηγός στην ΕΛΑΣ, με τον Δημήτριο Μάλλιο να είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει.

Όπως φαίνεται όμως ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛΑΣ δεν είχε την εκτίμηση του Πάνου Καμμένου, με τον πρώην υπουργό εθνικής άμυνας να κάνει ένα οξύ σχόλιο για τον Λάζαρο Μαυρόπουλο, αναφέροντας ότι έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι αποτυχημένος και αλαζόνας.

Πιο αναλυτικά έγραψε στο Twitter (X): «Η αποστρατεία του πιό αποτυχημένου αλαζόνα και αιματοβαμμένου Αρχηγού της ΕΛΑΣ από την ίδρυση της Μαυρόπουλου λυτρώνει την υπηρεσία . Ίσως είναι ο μόνος που δεν έπρεπε να πάρει τον βαθμό του επίτιμου τα χέρια του είναι βαμμένα από αίμα λόγω ανικανότητας τουλάχιστον …Καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία».

Ο ίδιος ο Λάζαρος Μαυρόπουλος νωρίτερα αποχαιρέτησε την αρχηγία της ΕΛΑΣ, λέγοντας τα εξής

Με την ολοκλήρωση της –επί 39 ετών– πορείας μου στην Ελληνική Αστυνομία και την έλευση της αποστρατείας μου, θέλω να εκφράσω τις βαθύτατες και εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και στην πολιτική ηγεσία για την αμέριστη εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου με την επιλογή να υπηρετήσω τον θεσμό του Αρχηγού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έναν θεσμό ιερό, ο οποίος συγκεντρώνει τη μέγιστη τιμή, την κορυφή της επαγγελματικής καταξίωσης και συνάμα τη υπέρτατη ευθύνη εκπλήρωσης του σκοπού τον οποίο υπηρετεί η Ελληνική Αστυνομία ως Σώμα.

Η συγκίνηση και η χαρά μου να υπηρετήσω ως Αρχηγός, αυτό το πολυδιάστατο λειτούργημα, δεν δύναται να αποτυπωθούν με λόγια ειδικά τη δεδομένη αυτή στιγμή, όπου ποικίλα συναισθήματα κυριαρχούν. Ένα λειτούργημα που απαιτεί συνεχή αφοσίωση, πίστη στο καθήκον, αγάπη για τη φύση αυτού του πολυεπίπεδου επαγγέλματος και κυρίως πυγμή και αυταπάρνηση.

Στην υπηρεσιακή μου πορεία υπηρέτησα την Ελληνική Αστυνομία με πρώτιστη προτεραιότητα την εκπλήρωση της θεμελιώδους αποστολής του Σώματος με μοναδικό στόχο την προστασία του πολίτη, την εύρυθμη λειτουργία του κράτους μέσω τη πρόληψης και της καταστολής του εγκλήματος, καθώς και τη διασφάλιση της ευνομίας, της ευταξίας και της ασφάλειας.

Σε όλα αυτά τα έτη της διανυθείσας θητείας μου, μοναδικός μου σκοπός, σε όποιο πόστο και εάν υπηρέτησα, ήταν η ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για την προστασία του πολίτη, τη διασφάλιση της ζωής του και της εύρυθμης κοινωνικής συνοχής του, με πιστή τήρηση και σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της διαφάνειας και της αμεροληψίας και φεύγοντας από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, βαθιά συγκινημένος και γεμάτος, αντιλαμβάνομαι πως αυτός ο σκοπός και αυτή η πίστη είναι η σπίθα που μεταλαμπαδεύει έκαστος αστυνομικός από γενιά σε γενιά προς κατανόηση της αξίας του πυρήνα και της φύσης του Θεσμού του αστυνομικής αρχής.

Σε αυτό το σημείο θέλω να απευθύνω ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στο σύνολο των αστυνομικών που απαρτίζουν την Ελληνική Αστυνομία, για την αγαστή και την αδιάκοπη εποικοδομητική συνεργασία μας, αλλά και για τη διαρκή ποιοτική προσφορά του, επιδεικνύοντας την ανθρώπινη διάσταση του Σώματος με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ευχή μου στο έργο τους είναι να συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση να προσφέρουν ανιδιοτελώς, αμφοτερόπλευρα ως αστυνομικοί και ως άνθρωποι, πάντα με υγεία, δύναμη και επαγγελματισμό.

Ευχή μου είναι να συνεχίσει η Ελληνική Αστυνομία μέσω του ανθρώπινου δυναμικού της, να επιδιώκει βαρύνουσας σημασίας υπηρεσιακά επιτεύγματα, βιώσιμα και καινοτόμα, αρμονικά της εποχής που ακολουθούμε, να υπηρετεί με σθένος, αλτρουισμό κα αυταπάρνηση τον πολίτη και την κοινωνία, και να αντικατοπτρίζει την αξία και την ποιότητά της σε κάθε εγκληματική έκφανση που εμφανίζεται, με οποιαδήποτε μορφή.

Με τιμή και τεράστια συγκίνηση»

ΚΥΣΕΑ: Αυτή είναι η νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής – Όλα τα ονόματα

Τη νέα ηγεσία στα σώματα ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική) αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου.

Το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) και επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια.

Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ερωτηθείς για τις κρίσεις έκανε λόγο για βαθιά τομή με επιλογές από τη νέα γενιά της ελληνικής αστυνομίας.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης στόχος είναι με σχέδιο και αλλαγές να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, με έμφαση στην εγκληματικότητα, στην οπαδική και στην ενδοοικογενειακή βία αλλά και στο φαινόμενο της βίας ανηλίκων που γνωρίζει έξαρση».

Ειδήσεις σήμερα:

Παπανικολάου: Δημοσίευσε πόσα λεφτά παίρνει – «Πινόκιο ο Μαρινάκης»

Τζίμα – Πρετεντέρης: Έβαλαν τα γέλια στον αέρα του δελτίου – Το επικό σαρδάμ με Άδωνι (video)

Εριέττα Κούρκουλου: «Πλέον μπορώ απλά να κάνω έρωτα και να μείνω έγκυος» – Η επιθυμία για μία κόρη

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…