Newsroom

Newsroom

Καμίνης – Δένδιας απαγόρεψαν το ρατσιστικό συσσίτιο υπό τον φόβο επεισοδίων

Σε στενή συνεργασία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κινούνται για…

Σε στενή συνεργασία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κινούνται για την ματαίωση του ρατσιστικού συσσιτίου που οργανώνει η Χρυσή Αυγή στην πλ.Αττικής σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης τόνισε ότι η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» είναι «παράνομη και πολιτικά απαράδεκτη» και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Η απόφαση του Αττικάρχη να απαγορέψει το συσσίτιο προήλθε και από τον φόβο αντιδράσεων από ακροαριστερές οργανώσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπλοκή.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας υπογράμμισε το γεγονός ότι το ρατσιστικό συσσίτιο προγραμματίστηκε ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και επισήμανε: «Οι “φιλεύσπλαχνοι” νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον “φιλανθρωπικό” οίστρο τους».

Παρά την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η Χρυσή Αυγή επιμένει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και για το σκοπό αυτό στην πλ.Αττικής θα παραβρίσκεται απόψε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, η Χρυσή Αυγή φέρεται να βάφτισε το συσσίτιο «συνάθροιση» ώστε να αποφύγει την απογόρευσή του. Σύμφωνα με Τα Νέα, η ΧΑ έστειλε εξώδικο στον Ν.Δένδια, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση δεν είναι συσσίτιο, αλλά «συνάθροιση, την οποία δεν μπορεί κανείς να μας απαγορεύσει».

Κατόπιν αυτού, ο Αττικάρχης αποφάσισε να απαγορεύσει και τις συναθροίσεις στην ευρύτερη περιοχή, από τις 12:00 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12:00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών».

Χρυσή Αυγή: «Είμαστε 100% νόμιμοι»

«Το άθλιο κράτος του μνημονίου επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους Έλληνες» απαντά η Χρυσή Αυγή και καταγγέλλει πως «το αποτυχημένο και επικίνδυνο δίδυμο Δένδια-Καμίνη, με την απόλυτη συμφωνία και έγκριση του Αντώνη Σαμαρά, στήνει μία ακόμη παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νομίμου πολιτικού κόμματος».

«Όσον αφορά το γελοίο επιχείρημα Καμίνη περί… “μη λήψης της απαιτούμενης άδειας”, γνωστοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας)» προσθέτει.

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…