Newsroom

Newsroom

Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου

Καμία υποχώρηση στο θέμα των συμβασιούχων στους δήμους δεν πρόκειται να δεχθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, όπως επισήμανε στον…

Καμία υποχώρηση στο θέμα των συμβασιούχων στους δήμους δεν πρόκειται να δεχθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, όπως επισήμανε στον πρόεδρο των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο.
Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Ραγκούσης: «εδώ και ενάμιση χρόνο εφαρμόζεται ο Νόμος 3812/2009 που εξασφάλισε συνθήκες απόλυτης αξιοκρατίας αλλά και αξιοπρέπειας στις πάσης φύσεως προσλήψεις στο Δημόσιο. Εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, χωρίς καμία εξαίρεση, αποτρέποντας αδιαφανείς πελατειακές προσλήψεις αλλά και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις με αυξημένη μοριοδότηση. Εξασφάλισε έτσι ίσες ευκαιρίες, τόσο στους ήδη συμβασιούχους, που δεν στερούνται το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στο Δημόσιο, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ή και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που έως τότε ήταν αποκλεισμένοι. Το κλειστό επάγγελμα του συμβασιούχου του δημοσίου «άνοιξε». Η κυβέρνηση, 18 μήνες τώρα, δεν έκανε ούτε θα κάνει καμία έμμεση ή άμεση πελατειακή πρόσληψη. Και θα προασπίσει το πολύτιμο κεκτημένο αξιοκρατίας για τη Δημόσια Διοίκηση και τη χώρα».
Επεισόδια και χημικά στο κέντρο

Πριν από την συνάντηση είχε προηγηθεί πορεία των εργαζομένων έως το υπουργείο με αίτημα τη μονιμοποίησή τους και μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Κολωνακίου.

Τα επεισόδια στην πλατεία Κολωνακίου σημειώθηκαν όταν οι συμμετέχοντες στην πορεία προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους έφραξαν τον δρόμο, με συνέπεια να προκληθεί ένταση.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ψεκάζοντας τους διαδηλωτές και απωθώντας τοςυ βίαια. Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και πολλοί διαδηλωτές παρέμειναν στη διασταύρωση της οδού Κουμπάρη με τη Βασιλίσσσης Σοφίας.

Νέα συγκέντρωση αύριο

Για αύριο έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στους δήμους, ενώ για τις 10.00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλατεία Κοτζιά. Η αυριανή κινητοποίηση, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α, «πραγματοποιείται, όπως είπε, σε απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης αλλά και της απρόκλητης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς και συμβασιούχους στο Κολωνάκι».

Η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. «καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
http://www.ethnos.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…