Βαγγέλης Δεληπέτρος

Καλό βόλι!

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και να ‘χει, το θέμα είναι οι εκλογές

καλπη

Με αυτά τα δεδομένα, το βασικό θέμα του Documento που θα βρίσκεται αύριο στα περίπτερα είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών, με άρθρο – παρέμβαση του Κώστα Βαξεβάνη και τίτλο «Βρίσκεσαι στο ταμείο».

Γιατί όπως επισημαίνει ο Κώστας «Τον ένα μήνα που μεσολάβησε από τις πρώτες εκλογές, ο Μητσοτάκης έχει δείξει ότι επιθυμεί μια λευκή επιταγή. Δεν θέλει την εξουσία για να την χειριστεί με τους κανόνες της Δημοκρατίας. Δηλαδή με κοινοβουλευτικό έλεγχο, λογοδοσία και διαφάνεια. Ο Μητσοτάκης θέλει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία την οποία θα χρησιμοποιήσει ως νομιμοποίηση σε κάθε απόφασή του. Θέλει μια ανάθεση εξουσίας για να την χειριστεί εν λευκώ και όχι εξουσία με συνθήκες Δημοκρατικού ελέγχου».

Κι αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα που δεν πρέπει να προσπεράσουμε: «Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη –γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης- είναι να γεμίσει η κάλπη με τα ψηφοδέλτιά του, για να αδειάσει η Δημοκρατία από το περιεχόμενό της. Θα εφαρμόσει ένα μοντέλο ‘αναθετικής  Δημοκρατίας’, όπου οι εκλογές θα χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα δημοκρατικών διαδικασιών και στη συνέχεια θα μεταφράσει την λαϊκή εντολή σε δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει ακόμη και ενάντια στους κανόνες της Δημοκρατίας».

Ας το κρατήσουμε αυτό. Κι ας το συζητήσουμε με όσους περισσότερους φίλους και γνωστούς μπορούμε. Γιατί, παρά τις δυσμενείς για τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς αλλά και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης συνθήκες, μπορούμε να φράξουμε τον δρόμο προς την ασυδοσία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.