Κάλεσμα Θεοδωρικάκου στην ΕΛΑΣ να ξεπεράσει το… «φοβικό σύνδρομο» (video)

Ως αποτέλεσμα ενός «φοβικού συνδρόμου» της ΕΛΑΣ παρουσίασε τη ραγδαία αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

5416343

Λίγες ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «φοβικό σύνδρομο» της ΕΛΑΣ, το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, με τη φράση του αυτή αναφερόταν στα περιστατικά του 2021 στην ίδια περιοχή, που όπως είπε, προκάλεσαν φοβικά σύνδρομα στο σώμα. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί λέγοντας ότι ο ίδιος «προσωπικά» ενίσχυσε το ΑΤ Νέας Σμύρνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Σμύρνη-Μαφιόζικη εκτέλεση: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από σκληρά καρτέλ Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών

«Στο θέμα της παρουσίας της αστυνομίας, έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο, να ενισχύσει την αποτελεσματική της παρουσία παντού» είπε ο υπουργός και υποστήριξε ότι αυτό το φοβικό σύνδρομο «υπήρξε, ύστερα από το γνωστό περιστατικό της Νέας Σμύρνης, είναι πραγματικότητα, θα πρέπει να ξεπεραστεί».

Παραδέχθηκε το έλλειμμα αστυνόμευσης στην Νέα Σμύρνη, λέγοντας ότι «το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ», προσθέτοντας μάλιστα ότι «έκανα συγκεκριμένο έλεγχο και έχω ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, για να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα έλλειψης τέτοιου είδους αστυνόμευσης στην περιοχή, να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος πάντως προανήγγειλε αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ κατά τις κρίσεις που θα γίνουν σε έναν μήνα. «Όλοι αξιολογούνται, οι πάντες. Σε ένα μήνα υπάρχουν οι “κρίσεις” στην ΕΛΑΣ και καθώς είναι πάρα πολύ κοντά, προτιμώ ότι χρειαστεί να γίνει, να γίνει στις “κρίσεις”, συνολικά».

«Έχει υπάρξει ξεκάθαρη εντολή αύξησης των περιπολιών και έχει επιτευχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συγκεκριμένη περιοχή, για σοβαρό χρονικό διάστημα υπήρξε τέτοιου είδους φοβία. Για να την αντιμετωπίσουμε, προσωπικά παρενέβην και ενισχύθηκε το ΑΤ με 20 επιπλέον στελέχη. Επιμένω ότι θα αυξήσουμε κι άλλο την παρουσία της ΔΙΑΣ και στη συγκεκριμένη περιοχή και συνολικά το Λεκανοπέδιο με άλλους 150 αστυνομικούς», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...