Κάλεσμα Λουκασένκο σε Βάγκνερ: «Να έρθουν να μας μεταδώσουν την εμπειρία της μάχης»

Η πρόσκληση του Λουκασένκο έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Λευκορώσος ηγέτης πιστώθηκε ότι βοήθησε στην παύση της ανταρσίας της Βάγκνερ εναντίον της Μόσχας.

AP22259688180590

Πρόσκληση στους μισθοφόρους της Βάγκνερ να εκπαιδεύσουν τον στρατό της Λευκορωσίας, απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σε ομιλία του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας, ο Λουκασένκο σε μια αποστροφή του προς τους μισθοφόρους τόνισε: «Δυστυχώς, αυτοί δεν είναι εδώ. Και αν οι εκπαιδευτές τους, όπως τους είπα ήδη, έρθουν και μας μεταδώσουν την εμπειρία της μάχης, θα την δεχτούμε».

Στην ομιλία του είπε ότι δεν φοβάται τα μέλη της Βάγκνερ καθώς «τα γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό».

«Αυτοί είναι άνθρωποι που πολέμησαν σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν έναν κανονικό πολιτισμό. Η Δύση τους μισεί βαθιά», υπογράμμισε.

Προειδοποίησε επίσης ότι επέρχεται μια «παγκόσμιας κλίμακας στρατιωτικοπολιτική κρίση χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας» και επέκρινε τη Δύση ότι δεν αναγνωρίζει την ανάγκη για διάλογο για την επίλυσή της.

Κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «εξοπλίζουν την Πολωνία με επιταχυνόμενους ρυθμούς» και ισχυρίστηκε ότι η Δύση μετατρέπει την Πολωνία σε «πεδίο εκπαίδευσης» για να τη χρησιμοποιήσει εναντίον της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, παρομοιάζοντάς την με την Ουκρανία.

«Έτσι, δημιουργείται μια άλλη εστία έντασης, δημιουργείται ένα άλλο προπύργιο για την επιθετικότητα της πιο επιθετικής χώρας στον κόσμο και, δυστυχώς, της πιο ισχυρής – των Ηνωμένων Πολιτειών», κατέληξε.

 

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV