Newsroom

Newsroom

Καλαμάτα: Συγκλονίζει ο πατέρας που ξυλοκοπήθηκε έξω από το σχολείο του γιού του

Σοκαρισμένος από την άγρια επίθεση που δέχθηκε από δύο άτομα, έξω από δημοτικό σχολείο, στην Καλαμάτα, δηλώνει ο 45χρονος γονέας.

Άγριο περιστατικό ξυλοδαρμού μεταξύ γονέων σημειώθηκε εχθές Δευτέρα στην Καλαμάτα, όπου ένας γονέας, δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα, έξω από δημοτικό σχολείο στην οδό Ακρίτα, στην Καλαμάτα.

Οι δυο δράστες μετά το περιστατικό εξαφανίστηκαν ενώ ο γονέας αιμόφυρτος βρήκε καταφύγιο μέσα στο σχολείο για να γλυτώσει.

Το θύμα αναφέρει σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ το χρονικό της επίθεσης :

«Είμαι με το αυτοκίνητο, με έχει πιάσει στο φανάρι, περιμένω να ανάψει το πράσινο. Δεν σας κρύβω, ακόμα και σήμερα δεν έχω αντιληφθεί τι μου έχει συμβεί. Μου ανοίγει η πόρτα του συνοδηγού, μπαίνει ένας κύριος μέσα, αρχίζει να με γρονθοκοπεί και να με βρίζει, να με απειλεί.

Αυτομάτως ανοίγει και η αριστερή πόρτα του συνοδηγού… Δεν κατάλαβα εκείνη τη στιγμή πως βγήκα. Με έβγαλαν, τι έγινε. Τη στιγμή που βγαίνω αντιλαμβάνομαι ότι έχω αίματα στο πρόσωπο, έχω αιμορραγία. Άρχισε ο ένας από τους δύο δράστες, αυτός που μου είχε επιτεθεί από τη δεξιά μεριά, να μου λέει να βρίζει και να μου λέει ότι “θα μου βγάλεις το παιδί μου τρελό και θα στείλει το παιδί μου σε ψυχολόγο”.

 

Αναγνώρισα ότι ήταν ένας γονιός με τον οποίο είχα έρθει σε μια συζήτηση την Παρασκευή το πρωί, την ημέρα του Πολυτεχνείου, είχαμε συναντηθεί έξω από το σχολείο. Ο γιος μου, 9 χρονών, μου είχε μεταφέρει εδώ και καιρό ότι του ασκείται ενδοσχολική βία, ότι υπάρχει ένα παιδί που πάει και τον χτυπάει στα καλά καθούμενα πίσω στην πλάτη, μπουνιές.

Την περασμένη Τρίτη είχαμε μιλήσει με την ψυχολόγο του σχολείου. Μας είχε συστήσει να μην κάνει παρέα το παιδί μας με αυτό το παιδί… Εμείς το είχαμε μεταφέρει στο παιδί μας και ήδη είχε αρχίσει να μην κάνει παρέα. Την Παρασκευή το πρωί όμως εγώ συναντήθηκα με τον γονέα του άλλου μαθητή έξω από το σχολείο… σε όμορφο κλίμα, χωρίς καμία αντιπαράθεση.

«…Υπάρχουν και ειδικοί. Αυτό συνέστησα, αυτό είπα»

Αυτό που του είπα ότι υπάρχει θέμα με τα παιδιά μας. Μου λέει “ναι, μιλάω, στο παιδί και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ό, τι μπορώ κάνω”. Και του είπα, επειδή ούτε εσείς είστε ειδικός, αλλά ούτε κι εγώ, είμαστε όμως γονείς και θα πρέπει να φροντίσουμε τα παιδιά μας… Μάλιστα υπάρχουν και ειδικοί. Αυτό συνέστησα, αυτό είπα».

Ο 45χρονος που δέχθηκε την επίθεση πρόσθεσε ότι έχει υποβάλλει μήνυση και ότι τα παιδιά του φοβούνται να πάνε στο σχολείο μετά από αυτό το άγριο περιστατικό.

«Έχω δύο παιδιά ένα 9 και ένα 18 ετών και φοβούνται να πάνε στο σχολείο και να κυκλοφορήσουν στην πόλη της Καλαμάτας. Το μικρό μου παιδί ήταν παρών στον ξυλοδαρμό και είπε “μαμά άκουσα να απειλούν τον μπαμπά μου και να του λένε ότι θα τον σκοτώσουν και φοβάται να πάει στο σχολείο».

«Πώς θα διασφαλίσω στο παιδί αυτό ότι θα πάει στο σχολείο και θα είναι ασφαλές;» διερωτήθηκε τέλος ο πατέρας που δέχθηκε την επίθεση στην Καλαμάτα.

Η αστυνομία αναζητά δύο 48χρονους άνδρες. Μέχρι και νωρίς το πρωί της Τρίτης οι δύο άνδρες παραμένουν ασύλληπτοι.

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…