Newsroom

Newsroom

Κακουργηματική δίωξη στον συνδικαλιστή του "Σωτηρία"

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος συνελήφθη…

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι εκβίαζε τη διευθύντρια του νοσοκομείου, ζητώντας 50.000 ευρώ προκειμένου να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις το Σωματείο.

Η δίωξη αφορά την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο συνδικαλιστής παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συνδικαλιστής αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα προορίζονταν για το Σωματείο και δεν αποτελούσαν προϊόν συναλλαγής για τις κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνδικαλιστής συνελήφθη λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της διευθύντριας του νοσοκομείου, η οποία τού έδωσε το ποσό που είχε ζητήσει εκβιαστικά σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Προκειμένου μάλιστα να αποφύγει τη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι μάρκας Waltro, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια, ένα σιδερένιο γκλοπ και μία κυνηγετική καραμπίνα.