Κακώς χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνος» ο Λιγνάδης, δηλώνει ο Μητσοτάκης

Το λάθος μήνυμα στα θύματα βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης

NewsRoom 25/02/2021 | 12:46

Πολλά φάλτσα είχε σήμερα η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, όπου προσπαθώντας να διαφύγει από τις πολιτικές του ευθύνες για την υπόθεση Λιγνάδη, πρότεινε μια γενικόλογη συζήτηση περί Δημοκρατίας και πολιτικού δημοσίου διαλόγου, παρά το ότι η ΝΔ δεν διαπρέπει ούτε και σε αυτούς τους τομείς.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως φαίνεται πως έδωσε λάθος μήνυμα στα θύματα βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Από τη μία επέμεινε στο να δίνει τα εύσημα στη Λίνα Μενδώνη ως υπουργού Πολιτισμού, παρά το ότι προσπάθησε να κρύψει κάτω από το χαλί την υπόθεση Λιγνάδη.

Της έδωσε μάλιστα τα εύσημα πως ως υπουργός Πολιτισμού είναι πολύτιμη για τις επενδύσεις!

Σε αυτό όμως που διαφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Πολιτισμού –όπως είπε- είναι ο χαρακτηρισμός «επικίνδυνος» για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Είναι καλή υπουργός κι ας έχει αναστατώσει αρκετές συντεχνίες. Μεγάλο λάθος που χαρακτήρισε τον κ. Λιγνάδη επικίνδυνο αλλά αυτό δεν ισοσκελίζει το έργο της» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Πόση υποκρισία μπορεί να αποτελεί κάτι τέτοιο;

Αν ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί γιατί δεν έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη, έχει επιλεκτικά δίκιο, αφού πολλές φορές έχει καταδικάσει, έχει πάρει θέση, όταν βέβαια το θέμα «τον συμφέρει» πολιτικά και κομματικά.

Αλλά με τη δήλωση αυτή τι μήνυμα δίνει προς εκείνους και εκείνες που μπορεί να θελήσουν να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά;

Τι μήνυμα δίνει σε αυτούς που εδώ και χρόνια παλεύουν με εικόνες του παρελθόντος και θέλουν κάποιο «μήνυμα» για να μπορέσουν να φτάσουν στην καταγγελία;

Πόσο αποθαρρύνει μια τέτοια δήλωση του πρωθυπουργού, τα θύματα παρόμοιων περιπτώσεων; 

Και τι μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός της χώρας προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης;

Περίεργο μήνυμα στέλνει σε αυτούς τους ανθρώπους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τόσο στα θύματα όσο και στην ίδια τη Δικαιοσύνη φαίνεται πως στέλνει ένα λάθος μήνυμα;

Πηγή: documentonews.gr