Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία Daniel: Τρεις νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές και πρωτοφανείς εικόνες

Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα "πνίγηκαν" από τεράστιες ποσότητες νερού - Προβλήματα και στην Αττική

AP23249530123003

Τρεις νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές έχει αφήσει πίσω της μέχρι τώρα η κακοκαιρία Daniel, η οποία επιμένει και σήμερα και αναμένεται να εξασθενήσει από αργά το απόγευμα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στη Θεσσαλία, με τη Λάρισα, τη Μαγνησία, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα να “πνίγονται” από τεράστιες ποσότητες νερού. Η έντονη βροχόπτωση συνεχίστηκε και στη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να σταλούν μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Σοφάδες Καρδίτσας και της Πύλης Τρικάλων, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων, λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων.

Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν νωρίς το πρωί και οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας.

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Λαμίας, ειδοποιώντας τους για διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Λίγες ώρες αργότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά από τη Λαμία έως την Κατερίνη (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη). Η κυκλοφορία των οχημάτων από την Κατερίνη έως τη Λαμία (στο ρεύμα προς Αθήνα) διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Εξάλλου, διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων από υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού ανακοίνωσε η Hellenic Train. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

Πρωτοφανείς εικόνες είχαμε όμως χθες και στην Αθήνα, όπου η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα στις 20:25 να σταλεί μήνυμα στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..