Κακοκαιρία Daniel: O Πηνειός «καταπίνει» χωριά στη Λάρισα

Μπορεί να διανύουμε την τρίτη μέρα από τότε που σταμάτησαν οι βροχοπτώσεις στο θεσσαλικό κάμπο, ο Πηνειός όμως συνεχίζει να φουσκώσει «καταπίνοντας» το ένα μετά το άλλο χωριά και οικισμούς.

kampos

Συνεχίζονται σε όλη την έκταση του νομού Λάρισας και στην πόλη τα πλημμυρικά φαινόμενα καθώς η Λάρισα βιώνει ακόμη μια μέρα αγωνίας. Σημειώνεται ότι οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται στις πλημμυρισμένες περιοχές των εργατικών κατοικιών στη συνοικίες της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης, περιοχές δηλαδή όπου χθες υπήρξε ενημέρωση για εκκένωση.

larissa 1 2

Ήδη μηνύματα από το 112 έχουν λάβει οι κάτοικοι πολλών περιοχών:

• 14:08 για απομάκρυνση των κατοίκων από Ομορφοχώρι προς Πλατύκαμπο.

• 15:45 προειδοποιητικό μήνυμα ετοιμότητας για τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός.

• 16:02 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγγαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί-Λουτρό και Κουλούρα.

• 16:59 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι και Μελισσά.

• 17:18 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή».

Παράλληλα, συνεργεία επιχειρούν να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να μην πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη, ενώ επί ποδός είναι άπαντες για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της περιοχής, με συνεργεία του δήμου να εργάζονται πυρετωδώς, για την εγκατάσταση μηχανημάτων άντλησης στο ύψος της ΔΕΥΑΛ.

Συνεχίζεται και σήμερα η μεταφορά πλημμυροπαθών στις τρεις δομές φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη. Χωριά έχουν μετατραπεί σε βάλτοι, παντού νερά και λάσπες, με την κυκλοφορία στο δίκτυο της περιοχής να έχει διακοπεί σε πολλά σημεία λόγω της πλημμύρας, προκαλώντας πρόβλημα στη μετακίνηση.

 

To ίδιο μεγάλη είναι και η ζημιά σε μεγάλη έκταση των καλλιεργειών του κάμπου, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει ολοσχερώς.

larissa 1 3

Ανεβαίνει η λίστα των θυμάτων της κακοκαιρίας

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία Daniel μετράει και επίσημα 11 νεκρούς, καθώς το βράδυ του Σαββάτου (9/9), το Λιμενικό επιβεβαίωσε τον εντοπισμό πτώματος στην Εύβοια το οποίο ανήκει στον 77χρονο αγνοούμενο από την Πάλτη Πηλίου.

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα έφτασαν οι έρευνες των ανθρώπων του Λιμενικού στη Βόρεια Εύβοια το απόγευμα του Σαββάτου (9/9) στη θαλάσσια περιοχή «Τουρκονέρι» στα Ελληνικά Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, ο Λιμενάρχης Αιδηψού Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. με τον Διοικητή του Α’ Λ/Τ Ωρεών και στελέχη της Υπηρεσίας κατάφεραν να προσεγγίσουν και να ανασύρουν σορό άνδρα ηλικίας περίπου 70 ετών σε κακή κατάσταση.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, το πτώμα αναγνωρίστηκε από την οικογένειά του, αυξάνοντας τη λίστα των νεκτών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel σε Μαγνησία και Θεσσαλία.

 

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά