Καιρός: Πότε ξεκινά η νέα κακοκαιρία με βροχές – Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι

Οι αλκυονίδες μέρες φεύγουν και τη θέση τους παίρνουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός 3

Οι αλκυονίδες μέρες και η καλοκαιρία φαίνεται πως σιγά σιγά φτάνουν στο τέλος τους, με τη θέση τους να παίρνουν η κακοκαιρία και οι βροχές, όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτηση στο Twitter αναφέρει πώς… «τα ωραία δεν κρατούν πολύ» και ότι έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κολυδά

«ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΟΛΥ- ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αλλαγή του καιρού την Κυριακή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες».

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες σήμερα, με λίγες νεφώσεις. Οι περισσότερες νεφώσεις θα εμφανιστούν στη Δυτική Ελλάδα και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, με πιθανή βροχή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η ορατότητα στα ηπειρωτικά μπορεί να περιοριστεί τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την περιοχή, με τη θερμότερη να είναι στην Κρήτη.

Παράλληλα τόνισε ότι περισσότερες οι βροχές αύριο και μεθαύριο και με έμφαση το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο με μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία να μας έρχεται από Κυριακή και στη συνέχεια.

O καιρός από την ΕΜΥ

Για την Πέμπτη

Αρχικά στα δυτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και θα ενταθούν.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, όμως θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή

Στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια από νότιες 3 με 5 μποφόρ ενώ το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για το Σάββατο

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μόνο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χυδαία επίθεση Μαρκόπουλου κατά Καλογεροπούλου: «Δημοσιογράφος δεν είσαι, γιουσουφάκι είσαι» (video)

Μικαέλα Φωτιάδη: Γεμάτη μώλωπες η πρώην Σταρ Ελλάς – «Έφαγα μπουνιές στο πρόσωπο» (video)

Τροχός της Τύχης: Παίκτρια τα πήρε όλα κι έφυγε – Κέρδισε 7.550 ευρώ και το αυτοκίνητο (video)

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτός θα είναι ο διάδοχος του

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…