Καιρός: Έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη για το Σαββατοκύριακο (video)

Ποιά είναι η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις μέρες των Χριστουγέννων

Κρύο

Σήμερα ίσως ήταν η πρώτη μέρα που πολλοί αντιλήφθηκαν ότι σε 17 μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα, τουλάχιστον από πλευρά θερμοκρασίας, καθώς έγινε αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα «πέσει» περαιτέρω μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ψυχρή αέρια μάζα έρχεται προς τη χώρα μας και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές.

Από την Τρίτη (12/12) και στη συνέχεια, μια ζεστή αέρια μάζα που έρχεται από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα κάνει τον καιρό να θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα, με τις θερμοκρασίες να σημειώνονται πάνω από τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τις μέρες των Χριστούγεννων, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι θα είναι θερμοκρασιακά ήπιος ο καιρός, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία το Σάββατο και την Κυριακή

Καιρός Σάββατο

Καιρός Κυριακή

Η πρόβλεψε του Meteo για το Σάββατο

Τοπικές βροχές στα ανατολικά αναμένονται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023. Άνεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα στη Θράκη, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε Ανατολική Στερεά, Κρήτη και Κυκλάδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα έως το πρωί.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -2 έως 10, στη Θεσσαλία από 0 έως 10, στην Ήπειρο από -1 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 12, στην υπόλοιπη Στερεά από 0 έως 12, στην Πελοπόννησο από 1 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 13, στις Κυκλάδες από 9 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 14 και στην Κρήτη από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί έως το μεσημέρι θα γίνουν πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι στα ανατολικά 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ ενώ στα δυτικά του νόμου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ίδιας έντασης.

Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος