Newsroom

Newsroom

Καιρός: Δύσκολο 48ωρο με χιόνια, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Σε κλοιό χιονιά και καταιγίδων η χώρα

Χιόνια 2

Με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίας θα ξημερώσει το Σάββατο με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει ότι ειδικά για τον Έβρο θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμη και στα 300 μέτρα.

Ειδικότερα, από το πρωί του Σαββάτου, και από την Στερεά μέχρι τα βόρεια της χώρα, αλλά και στο βόρειο Αιγαίο θα έχουμε κακοκαιρία με μπόρες και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στη Θράκη ακόμη και στα 200 μέτρα.

Στα δυτικά θα έχουμε επίσης βροχές και από το απόγευμα έως το βράδυ θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και στον Έβρο.

 

Η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι στα κεντρικά στους 9 βαθμούς, από 0 έως 7 στα βόρεια και στους 20 (!) στα νότια. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα φτάσει στους 14 βαθμούς και στα ανατολικά στους 13 με 15 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες τα ξημερώματα και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε τοπικά φαινόμενα. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Η θερμοκρασία από 12 έως 10 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται στη δυτική και τη βόρεια χώρα αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθούν και να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές.

Στα Λευκά η Βόρεια Ελλάδα

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς να έχουν «ντυθεί στα λευκά».

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και το Περτούλι, όπου το χιονισμένο τοπίο από το χιονοδρομικό μαγεύει και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις εκδρομές των εορτών.

Δείτε live εικόνα από το Περτούλι

Σύμφωνα με το Forecast Weather χιονόπτωση σημειώνεται στο Νυμφαίο και το Πισοδέρι στη Φλώρινα, στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο χωριό Σαμαρίνα στα Γρεβενά.

Επίσης, χιονισμένο είναι το σκηνικό στη Φούρκα Κόνιτσας, στη Μηλιά Μετσόβου και στο Μέτσοβο.

Δείτε φωτογραφίες

hionia1_ed787.jpg

hionia3_49ee2.jpg

hionia2_3e575.jpg

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…

Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης – Αναφορές για τραυματίες (video)

ρψσια

Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης – Αναφορές για τραυματίες (video)

Πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.