Και το νερό νεράκι…

Έδειξε όμως η παλλόμενη Αριστοτέλους και κάτι άλλο. Ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τα διάφορα σχέδια της κυβέρνησης να μην αφήσει τίποτε όρθιο

thessaloniki sigkentrosi

Η αλήθεια είναι ότι τόσο κόσμο η Αριστοτέλους είχε να δει από τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις του ογδόντα. Και όσοι έσπευσαν να υποβιβάσουν σε τζαμπατζήδες τις δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στη συναυλία διαμαρτυρίας για τα σχέδια του καθεστώτος Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει και το νερό είναι μακριά νυχτωμένοι. Ή, πιο σωστά, κοντά πληρωμένοι. Γιατί δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία φορά που μια κοινωνική, λαϊκή, διαδήλωση γίνεται με το τραγούδι. Που οι καλλιτέχνες τραγουδούν για να σμίξουν με τον κόσμο.

Δεν πήγε για να ακούσει τζάμπα τραγούδια από τη Βελεσιώτου, τον Δεληβοριά, τον Παπακωνσταντίνου, τον Μυστακίδη, την Πριγκηπέσσα και τους Χειμερινούς Κολυμβητές η λαϊκή Θεσσαλονίκη. Την ώρα μάλιστα που έπαιζαν ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και ο Άρης με τον Ολυμπιακό. Πήγε γιατί ακόμα και η ιδέα να ορίζουν πάροχοι, αντιπάροχοι, κερδοσκόποι και οιωνοσκόποι ποιος ξεδιψάει και ποιος κορακιάζει προκαλεί οργή. Για να διαδηλώσει ότι θέλει το νεράκι δημόσιο αγαθό και όχι ιδιωτική θηλιά. Στον λαιμό μας.

Εδειξε όμως η παλλόμενη Αριστοτέλους και κάτι άλλο. Ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τα διάφορα σχέδια της κυβέρνησης να μην αφήσει τίποτε όρθιο από κείνα που εν πάση περιπτώσει αποκαλούμε δημόσια αγαθά. Να επιβάλει καθεστώς ΔΕΗ παντού – στην Υγεία, στην Παιδεία, στο νερό, στον αέρα. Ότι το θηρίο έχει ξυπνήσει και τα έχει στυλώσει: Ως εδώ! Κι ότι τα παραμύθια τους, να κοιμίζουν με φράχτες και ξέφραγα αμπέλια, για να χτίσουν φράχτες ακόμα και στις βρύσες μας, τ’ ανθίστηκαν πια τώρα εκείνοι στους οποίους απευθύνονται.

Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης που προπαγάνδιζε από το 2018 στρατηγικούς επενδυτές στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και σκάρωσε εν μέσω πένθους για τα Τέμπη τη ρυθμιστική Αρχή της εκποίησης του νερού είδε τα ζόρια μετά τη διαδήλωση κι έδωσε γραμμή στους παπαγάλους να επαναλαμβάνουν ότι κάνουμε λάθος, δεν καταλάβαμε σωστά και ουγκαγκαού περί νερού, προκαλεί και μια χαιρεκακία. Περάστε να ιδιωτικοποιήσετε και το νερό, κύριέ μου. Πρώτα από τις πλατείες Αριστοτέλους της χώρας. Και ύστερα από τις κάλπες.

Σας περιμένει η ρίμα ενός διαδηλωτή: Και το νερό νεράκι με Κυριάκο Μητσοτάκη…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV