Και αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα

Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στη Γαλλία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια παράλογη αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού. Η πολιτική ηγεσία με κατεπείγουσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εντείνει τις αστυνομικές περιπολίες κι ενθαρρύνει το χειροκρότημα στα μπαλκόνια. Αντί για προσλήψεις προτίμησε την καταστολή.

AP 20156533315225

Την περασμένη Τρίτη στις 16 Ιούνη πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες διαδηλώσεις σε πόλεις της Γαλλίας, πολλές εκ των οποίων μετατράπηκαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία. Συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα του Παρισιού, περίπου 18.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την ενίσχυση του ιατρικού και του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, ζητώντας από την κυβέρνηση Μακρόν καλύτερους μισθούς, προσλήψεις και κρεβάτια. 

Η διαδήλωση κατέληξε σε 30 προσαγωγές και στον τραυματισμό 19 αστυνομικών μετά από βίαια επεισόδια και πετροπόλεμο μεταξύ ακτιβιστών και των δυνάμεων καταστολής. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που απεικονίζει μια Γαλλίδα γιατρό να συλλαμβάνεται από δεκαπλάσιο αριθμό ένστολων αστυνομικών. Σε ένα και μόνο στιγμιότυπο συμπυκνώνεται η  επιλογή της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού που προκρίνει τη στρατιωτικοποίηση των πόλεων και τη θωράκιση των δυνάμεων καταστολής έναντι της – εύλογα αναμενόμενης – ενίσχυσης του κρατικών συστημάτων υγείας

Σε σχόλιο στο τουίτερ η δημοσιογράφος Ιμέν Μελάζ γράφει για τη γυνάικα που συλλαμβάνεται: «Αυτή η γυναίκα είναι η μητέρα μου. 50 ετών, νοσοκόμα, επί τρεις μήνες δούλευε 12 με 14 ώρες τη μέρα. Κόλλησε κορονοϊό. Σήμερα διαδήλωνε για αύξηση μισθών, για αναγνώριση της δουλειάς της. Υποφέρει από άσθμα. Φορούσε τη νοσοκομειακή μπλούζα της. Έχει ύψος 1,55 μ.»

Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στη Γαλλία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια παράλογη αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού. Η πολιτική ηγεσία με κατεπείγουσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εντείνει τις αστυνομικές περιπολίες ενώ ενθαρρύνει τους γιατρούς με χειροκροτήματα στα μπαλκόνια.

Αντί να τους ξεκουράζει με έξτρα προσλήψεις, να τους προστατεύει με κατάλληλο εξοπλισμό και να τους ανταμείβει με επιδόματα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν, προτίμησε τις καντάδες και την ασφυκτική αστυνομική παρουσία.

Κι επειδή δυστυχώς δεν έχουμε γλυτώσει ολοκληρωτικά με την υπόθεση της πανδημίας και ούτε γνωρίζουμε πώς και πότε θα συμβεί αυτό, καλό είναι να αναλογιστούμε το δυνατό συντομότερο τα λάθη και τις αδυναμίες μας. 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ