Και η αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τη ληστεία σε τράπεζα του Συκουρίου

Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για την ληστεία που έγινε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτικής) στο…

listeia 0

Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για την ληστεία που έγινε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτικής) στο Συκούριο της Λάρισας. Η μεθοδολογία των 3 δραστών, που άρπαξαν πάνω από 150.000 ευρώ, θυμίζει τις ληστείες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στο Βελβενδό Κοζάνης και την Πτολεμαΐδα.

Όπως στις συγκεκριμένες ληστείες, έτσι και στη σημερινή, οι δράστες που μιλούσαν καθαρά ελληνικά και είχαν παραποιημένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με περούκες και τζόκεϊ, ακινητοποίησαν το διευθυντή της τράπεζας με την απειλή όπλων και ζήτησαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

Αφού πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό που σε πρώτη φάση υπολογίζεται πάνω από 100.000 ευρώ, οι ληστές διέφυγαν με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο το βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο στο γήπεδο του Συκουρίου, σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από την τράπεζα. Η τοπική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, αλλά για τις έρευνες ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική, καθώς υπάρχουν ομοιότητες με τις ληστείες των «Πυρήνων».

Βεβαίως πρέπει να τονιστεί ότι σε κάθε ανάλογη περίπτωση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πλέον πραγματοποιεί παράλληλες έρευνες για την περίπτωση που τυχόν είναι κάτι παραπάνω από μία συνηθισμένη ληστεία.