Newsroom

Newsroom

Ιταλός συνελήφθη στην Ελλάδα για απάτη «μαμούθ» – Τι απέγιναν τα 165 εκατ. ευρώ;

Ο Francesco Acerbi θα πρέπει να εκτίσει έξι χρόνια φυλάκιση, καθώς κατηγορείται για εξαπάτηση πλούσιων επενδυτών, αποσπώντας εκατομμύρια από την περιουσία τους.

ιταλια Medium 1

Αντιμέτωπος με έξι χρόνια φυλάκιση βρίσκεται ο Ιταλός Francesco Acerbi μετά τη σύλληψή του στην Αθήνα, κατηγορούμενος για απάτη «μαμούθ» σε βάρος 13 εύπορων ιταλικών οικογενειών.

Σύμφωνα με το ilgiornio.it, ο Acerbi συνελήφθη στην Αθήνα από την Guardia di Finanza με εντολή της εισαγγελέως του Μιλάνου Roberta Colangelo και τώρα περιμένει την έκδοσή του προκειμένου να οδηγηθεί στις ιταλικές φυλακές όπου και θα εκτίσει την ποινή του.

Σημειώνεται πως σε βάρος του εκκρεμούν άλλες δύο δίκες. Κατηγορείται για απάτη σε βάρος ενός ακόμη πελάτη, καθώς και για πτώχευση της εταιρείας του εν λόγω επιχειρηματία, της Advisory. Ο 54χρονος έχει ήδη καταδικαστεί και για τις δύο υποθέσεις ενώ αναμένεται να φτάσουν σύντομα οι υποθέσεις και ενώπιον του εφετείου.

Ο 54χρονος Francesco Acerbi από την Crema, είναι παντρεμένος με τη Maria Rita Galli, γενική διευθύντρια της ΔΕΣΦΑ Α.Ε., εταιρίας που μεταφέρει φυσικό αέριο από τα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα σε καταναλωτές εγκατεστημένους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Francesco Acerbi φέρεται να είχε παρελθόν στο να παγιδεύει και να εξαπατά πλούσιους επενδυτές, εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου, συστήνοντας τον εαυτό του ως «οικονομικός σύμβουλος», χωρίς την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ως πελάτες του, οι 13 εύπορες οικογένειες του είχαν εμπιστευθεί περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, με την οικονομική ζημιά να ανέρχεται συνολικά στα 165 εκατομμύρια.  Για τις οικονομικές αυτές απάτες ο Acerbi είχε συνένοχο έναν γραμματέα στον οποίο -όπως είχε παραδεχθεί ο ίδιος- είχε αρχίσει να πλαστογραφεί τις υπογραφές των πελατών του και να δίνει εντολές αγοραπωλησίας εν αγνοία τους.

Ενώ η αρχική ποινή για την οικονομική απάτη που του είχε επιβληθεί ήταν η φυλάκισή του για τουλάχιστον έξι χρόνια, την παραμονή διεξαγωγής της δίκης, ο Acerbi εξαφανίστηκε. Ωστόσο, η οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά τα ίχνη του, τα οποία ίχνη οδήγησαν τις ιταλικές αρχές στην Ελλάδα όπου εργάζεται και ζει η σύζυγός του. Τελικά, εντοπίστηκε στην οικία της γυναίκας του και οι ελληνικές αρχές τον προφυλάκισαν με την προοπτική να εκδοθεί στην Ιταλία, όπου φέρεται να τελέστηκαν τα εν λόγω εγκλήματα.

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…