Ιταλία: Ο μηχανοδηγός του τρένου που παρέσυρε και σκότωσε εργάτες δεν γνώριζε οτι γίνονταν έργα

O μηχανοδηγός του τρένου που την περασμένη νύχτα παρέσυρε και σκότωσε πέντε εργάτες, φέρεται να μην γνώριζε ότι στην σιδηροτροχιά εκτελούνταν έργα

5825610

Πέντε εργάτες σιδηροδρόμων σκοτώθηκαν στη βόρεια Ιταλία όταν χτυπήθηκαν από τρένο ενώ εκτελούσαν εργασίες συντήρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πάολο Μποντόνι, δήμαρχος της πόλης Μπραντίτσο κοντά στο Τορίνο, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AGI ότι ένας υπάλληλος έκτακτης ανάγκης είχε περιγράψει μια «ανατριχιαστική σκηνή, με «ανθρώπινα λείψανα σε απόσταση 300 μέτρων».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο μηχανοδηγός του τρένου που παρέσυρε και σκότωσε τους πέντε εργάτες που αντικαθιστούσαν δέκα μέτρα σιδηροτροχιάς έξω από το Τορίνο, δεν γνώριζε ότι στο συγκεκριμένο σημείο εκτελούνταν έργα.

Η εισαγγελέας της πόλης Ιβρέα, η οποία ανέλαβε την έρευνα, έχει κατασχέσει τις εικόνες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας και θα προχωρήσει σε σειρά ανακρίσεων. Θεωρείται πολύ πιθανό, όμως, να υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα επικοινωνίας που προειδοποιεί και σημαίνει συναγερμό σε περίπτωση εκτέλεσης έργων συντήρησης.

Και οι πέντε εργάτες ανήκαν σε εξωτερική εταιρία και το τρένο φέρεται να τους παρέσυρε για πάνω από διακόσια μέτρα. Πρόκειται για την σοβαρότερη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε στην Ιταλία, στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών.