Newsroom

Newsroom

Ιταλία: Βρετανίδα τουρίστρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τουλάχιστον δέκα άτομα

Σοκάρει η υπόθεση μιας Βρετανίδας τουρίστριας η οποία πήγε για διακοπές στο Σορέντο, ένα τουριστικό θέρετρο νότια της Νάπολης και έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

5afad6411dc52487718b45e4

Συγκεκριμένα, οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ανδρών, που κατηγορούνται ότι νάρκωσαν και στη συνέχεια βίασαν μια Βρετανίδα, σχεδόν δύο χρόνια μετά το αποτρόπαιο συμβάν.

Ωστόσο, η 50χρονη γυναίκα ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τουλάχιστον 12 άτομα και έτσι οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Και οι πέντε συλληφθέντες εργάζονταν στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η Βρετανίδα, στο Σορέντο.

Η κακοποίηση της 50χρονης έγινε το τελευταίο βράδυ των διακοπών της, τον Οκτώβριο του 2016, όταν δέχθηκε ένα ποτό-κέρασμα από δύο μπάρμαν του ξενοδοχείου.

Μέσα στο ποτό υπήρχε μια ουσία, γνωστή ως «ναρκωτικό βιασμού», που προκαλεί προσωρινή απώλεια μνήμης. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες, την οδήγησαν σε μια κοντινή περιοχή, όπου τη βίασαν, ενώ στη συνέχεια την «παρέδωσαν» σε μια ομάδα τουλάχιστον άλλων δέκα ανδρών, που με τη σειρά τους τη βίασαν κι εκείνοι, σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

«Μόλις τελείωσε η πρώτη επίθεση εναντίον της γυναίκας, οι δράστες την παρέδωσαν σε έναν άλλο υπάλληλο του ξενοδοχείου, ο οποίος την οδήγησε σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται από το προσωπικό κι εκεί την περίμεναν άλλοι άνδρες, ο ακριβής αριθμός των οποίων ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, σημειώνοντας πως υπολογίζονται σε περίπου 10, πολλοί εκ των οποίων ήταν γυμνοί και άσκησαν σεξουαλική βία σε βάρος της, διαδοχικά.

Μάλιστα, κατέγραφαν τις πράξεις τους με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων, κι έτσι υπάρχουν μια σειρά από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κακοποίησή της, πριν την οδηγήσουν πίσω στο δωμάτιό της.

Η βρετανίδα κατήγγειλε τον βιασμό μόλις επέστρεψε στην πατρίδα της, στο Κεντ και αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις που επιβεβαίωσαν την κακοποίησή της αλλά και ότι ήταν υπό την επήρεια της ουσίας που είχαν ρίξει στο ποτό της, άμεσα κινητοποιήθηκε η ιταλική αστυνομία, που έπειτα από έρευνες σχεδόν 2 ετών κατάφερε εντοπίσει και να συλλάβει πέντε άνδρες, το DNA των οποίων βρέθηκε στο θύμα, ενώ οι δυο από αυτούς, οι μπάρμεν, αναγνωρίστηκαν και σε μια φωτογραφία με τη Βρετανίδα, η οποία τραβήχτηκε λίγο μετά το «κέρασμά» τους.

Η ίδια κατάφερε να αναγνωρίσει ακόμη έναν από τους βιαστές, από ένα τατουάζ που είχε στον λαιμό του.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι κατηγορούμενοι, επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω social media, όπου σε μια ομαδική συνομιλία με την ονομασία «κακές συνήθειες], συζητούσαν για την επίθεση.

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά