Newsroom

Newsroom

Ιστορική στιγμή: Προσεδαφίστηκε στον κομήτη Tchouri το ρομποτικό σκάφος Philae!

Μία πραγματικά ιστορική στιγμή στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος έγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, καθώς το ρομποτικό σκάφος…

comet tchouri

Μία πραγματικά ιστορική στιγμή στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος έγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, καθώς το ρομποτικό σκάφος Philae, που αποκολλήθηκε το πρωί από το μητρικό σκάφος Rosetta, προσεδαφίστηκε με επιτυχία στην επιφάνεια του κομήτη 69P/Churyumov-Gerasimenko (ή απλά Tchouri), που είναι το μικρότερο αστρικό σώμα στο οποίο έχει προσεδαφιστεί ποτέ σκάφος. 

Ο κομήτης Tchouri βρίσκεται σε απόσταση περίπου μισού δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων μακριά από τη Γη, ενώ την τροχιά του παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Το εγχείρημα ήταν παράτολμο και εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της μεγάλης απόστασης και της μικρής και ανώμαλης επιφάνειας του κομήτη, όμως τελικά στέφθηκε από επιτυχία, προκαλώντας ένα ξέσπασμα χαράς στα κεντρικά της Υπηρεσίας, στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

Η αποστολή του μικρού ρομπότ είναι να συλλέξει δείγματα, με την ελπίδα ότι αυτά θα δώσουν στους επιστήμονες πληροφορίες για την προέλευση του ηλιακού συστήματος και την εμφάνιση της ζωής στη Γη.

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV