Ιστορική χειραψία Τραμπ – Κιμ στη Σιγκαπούρη – Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες

Ιστορική χειραψία αντάλλαξαν σήμερα στη Σιγκαπούρη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, στην πολυαναμενόμενη συνάντησή τους.

5b1f49bc1dc5241c578b4569

Οι
δύο ηγέτες μετά τη χειραψία μπροστά
στις κάμερες στήθηκαν μπροστά στους
φωτογράφους, με τον Τραμπ να χτυπά φιλικά
στην πλάτη στον Κιμ προτού βαδίσουν
μαζί προς τον χώρο όπου είχαν κατ’ ιδίαν
συνάντηση επί 45 λεπτά, με παρόντες μόνο
τους διερμηνείς τους. Στη συνέχεια στην
αίθουσα εισήλθαν και άλλα μέλη των
αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» και από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου» στο κοινό κείμενο που υπέγραψαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Εγγυήσεις ασφαλείας στην Βόρεια Κορέα θα παράσχει ο Τραμπ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγγυηθούν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας, αναφέρεται στο κείμενο το οποίο υπεγράφη από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ-Ουν έπειτα από την «ιστορική» τους συνάντηση στην Σιγκαπούρη. «Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύθηκε να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας» στην Βόρεια Κορέα, αναφέρεται στο κείμενο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν επαναλαμβάνει την δέσμευσή του για την «πλήρη αποπυρνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», σύμφωνα με το κοινό κείμενο το οποίο υπεγράφη σήμερα στην Σιγκαπούρη από τον ίδιο και τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της «ιστορικής» συνάντησης κορυφής.

Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στην απαίτηση της αμερικανικής πλευράς για «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», φόρμουλα που σημαίνει την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων και την αποδοχή επιθεωρήσεων, αλλά επαναλαμβάνεται μία παλαιότερη πιο αόριστου χαρακτήρα δέσμευση, σύμφωνα με την φωτογραφία του κειμένου που έχει στην διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε δήλωσή του μπροστά στις κάμερες πριν την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο Τραμπ δήλωσε βέβαιος ότι θα αποκτήσει “μία εξαιρετική σχέση” με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος από την πλευρά του στάθηκε στο ότι τα “εμπόδια” που προέβαλλαν οι “παλιές προκαταλήψεις” έχουν πλέον αρθεί, ενώ σχολίασε πως η συνάντησή τους σε πολλούς θα φανεί σαν “επιστημονική φαντασία”.

“Ήταν στ’ αλήθεια μια φανταστική συνάντηση”, η οποία εκτυλίχθηκε “καλύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε”, είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους έπειτα από το γεύμα εργασίας που είχαν οι ηγέτες και κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων των δύο κρατών. “Θα πάμε τώρα να υπογράψουμε” μια συμφωνία, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση για το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού. 

Σύμφωνα με το BBC, oι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν ένα κείμενο, ενώ ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ Γιόνγκ Ουν για την επιτυχή διάσκεψη που είχαν.

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος