Ισραηλινά τανκς μπήκαν στο κέντρο της Ράφα – Παρά την διεθνή κατακραυγή

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε, ανέφερε το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για την επιχείρηση στη Ράφα αργότερα.

AP24148281165027

Ισραηλινά τανκς μπήκαν στο κέντρο της Ράφα, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Τα τανκς εντοπίστηκαν κοντά στο τέμενος Αλ Αουντά, ένα κεντρικό ορόσημο της Ράφα, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τη γειτονική Αίγυπτο και τις ΗΠΑ.

AP24148608644798
(AP Photo/Bilal Hussein)

Πλάνα από το Al Jazeera που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να δείχνουν τα τανκς να προελαύνουν στη Ράφα.

Η παρουσία ισραηλινών τανκς έγινε ενώ το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της Ράφα από αέρος παρά την διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε πυρκαγιά σε καταυλισμό σκηνών για τους εκτοπισμένους, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό θα συνέλθει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις έρχονται την ίδια ημέρα που Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος. Η εξέλιξη αυτή μαζί με την έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα της Λωρίδας της Γάζας, έχουν προκαλέσει οργή στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ άσκησε έντονη δημόσια κριτική σε ένα κορυφαίο μέλος της ισπανικής κυβέρνησης.

Η Ισπανία ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα (27/05), ότι θα ζητήσει από άλλα μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουν επισήμως τη διαταγή που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στο Ισραήλ.

AP24148280596882
(AP Photo/Jehad Alshrafi)
AP24148286100902
(AP Photo/Jehad Alshrafi)

Η Ράφα είχε οριστεί από το Ισραήλ ως ασφαλής ζώνη για τους ανθρώπους

Η Ράφα είχε οριστεί από το Ισραήλ ως ασφαλής ζώνη για τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους σε άλλα σημεία της Γάζας, αλλά πολλοί έχουν τώρα διαταχθεί να φύγουν ή φεύγουν από μόνοι τους. Ορισμένοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τώρα την πόλη καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εντείνονται.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επιχείρηση καθώς όπως υποστηρίζει είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος για την απάτη στην TV ζώνη του Κοκλώνη

Μάνεσης: Διέκοψε επιχειρηματία που θα έκανε αποκάλυψη για τη ΔΟΥ Χαλκίδας – «Είναι και βουλευτές μπλεγμένοι» (video)

Δούκας και Καρυστιανού επισκέφτηκαν μαζί το σημείο που θα στηθεί «Το Δένδρο των Ψυχών»: Η αιχμηρή δήλωση για Τέμπη

Εξοργισμένος με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

palaistini 1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…