Newsroom

Newsroom

Ισπανία: Σοβαρά επεισόδια στη διαδήλωση των ανθρακωρύχων

Σοβαρά επεισόδια έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας των ανθρακωρύχων στο κέντρο της Μαδρίτης στην Ισπανία. Η ισπανική…

Σοβαρά επεισόδια έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας των ανθρακωρύχων στο κέντρο της Μαδρίτης στην Ισπανία. Η ισπανική αστυνομία χρησιμοποίησε λαστιχένιες σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους διαδηλωτές και το Γαλλικό πρακτορείο κάνει λόγο για τρεις τραυματίες και πέντε συλλήψεις

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των δημόσιων επιχορηγήσεων στον τομέα τους, η οποία σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους ίδιους, «το θάνατο των ορυχείων» στην Ισπανία.

Το βράδυ της Τρίτης οι ισπανοί ανθρακωρύχοι πραγματοποίησαν νυχτερινή πορεία στη Μαδρίτη υπό το φως των φακών του προστατευτικού κράνους τους.

Τους ανθρακωρύχους υποδέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες στην κεντρική πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης με σύνθημα «Είμαστε όλοι ανθρακωρύχοι». Οι ανθρακωρύχοι έφτασαν από τις βόρειες και νότιες περιοχές της χώρας με τα πόδια, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, για να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανθρακωρύχοι της βόρειας Ισπανίας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις επιδοτήσεις προς τη βιομηχανία άνθρακα κατά το 2012 σε 111 εκατ. ευρώ από 301 εκατ. ευρώ το 2011. Σύμφωνα με τους ανθρακωρύχους, αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν 30.000 θέσεις εργασίας είτε άμεσα είτε έμμεσα. Άλλωστε πολλά ορυχεία της Ισπανίας έχουν κλείσει σταδιακά τα τελευταία είκοσι χρόνια.


Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής