Newsroom

Newsroom

Ισπανία: Η στιγμή της σύγκρουσης του τρένου (βίντεο)

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή του φονικού εκτροχιασμού του τρένου και τη σύγκρουσή του στη βάση οδικής γέφυρας.…

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή του φονικού εκτροχιασμού του τρένου και τη σύγκρουσή του στη βάση οδικής γέφυρας. Στο βίντεο φαίνεται η ιλλιγγιώδης ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο.

“Τρέχαμε με 190χλμ, ελπίζω να μην υπάρχουν νεκροί, δεν θα το αντέξω”

Σοκαρισμένος ο μηχανοδηγός του τρένου, του οποίου ο εκτροχιασμός κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους, επαναλάμβανε “είμαστε μόνο άνθρωποι, είμαστε μόνο άνθρωποι!” στον ασύρματο, δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα.
“Πήραμε τη στροφή με 190, ελπίζω να μην υπάρχουν νεκροί, δεν θα το αντέξω”, φαίνεται πως είπε μέσω του ασυρμάτου, μη γνωρίζοντας το μέγεθος της καταστροφής. Η συγκεκριμένη στροφή είχε ανώτατο όριο διέλευσης τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν το τρένο ανέπτυξε την ιλλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας ανθρώπινου λάθους ή τεχνικού προβλήματος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του μηχανοδηγού, το τρένο δεν επιβράδυνε αρκετά πριν τη στροφή, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να προσκρούσει βίαια σε μια από τις τσιμεντένιες βάσεις τις οδικής γέφυρας που περνούσε πάνω από τις γραμμές.


Ο Ραχόι στον τόπο του δυστυχήματος

Στο σημείο της τραγωδίας στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα που είναι και η γενέτειρά του, μετέβη σήμερα ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους. «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.

Από το Ρίο ντε Ζανέιρο ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί στη μνήμη των θυμάτων και υπέρ των οικογενειών τους.


Κτίριο του δήμου τέθηκε στη διάθεση των οικογενειών, για να έχουν ψυχολογική υποστήριξη και να λαμβάνουν πληροφορίες. Οι τοπικές αρχές απηύθυναν επείγουσα έκκληση για δωρεά αίματος. Το κέντρο υποστήριξης των οικογενειών γέμισε από την πρώτη στιγμή.

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε χθες βράδυ στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.

Οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ορισμένα τμήματα» του τρένου δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί.


Ο συρμός που συνδέει τη Μαδρίτη με την πόλη Φερόλ εκτροχιάστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατά την είσοδο του τρένου στο σταθμό της Κομποστέλα στη Γαλικία.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα ανέβει, αφού δεν έχουν απεγκλωβιστεί όλοι οι 240 επιβάτες από τα 13 βαγόνια που βγήκαν εκτός τροχιάς.


Το σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα του δικτύου λόγω της κλειστής στροφής ανάμεσα στην περιοχή Ουρένσε και την περιοχή Σαντιάγο. Όσοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο του εκτροχιασμού μιλούν σοκαρισμένοι για μια δυνατή έκρηξη που ταρακούνησε την περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, μία από τις μηχανές εκτοξεύτηκε μακριά, ευτυχώς, δίχως να πετύχει κανέναν.


Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…