Ισπανία: Η Εισαγγελία ερευνά τον Λουίς Ρουμπιάλες για σεξουαλική επίθεση στη Τζένι Ερμόσο

Η FIFA απομάκρυνε τον Ρουμπιάλες προσωρινά από τα καθήκοντά του για 90 ημέρες, το Σάββατο, αλλά ο 46χρονος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με οριστική αποβολή, εάν το αθλητικό δικαστήριο ανοίξει διαδικασία εναντίον του για «πολύ σοβαρά» αδικήματα ή «κατάχρηση εξουσίας».

luis rubiales 696x464 1

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι η εισαγγελία της Ισπανίας θα διενεργήσει έρευνα για πιθανή σεξουαλική επίθεση σε βάρος του Λουίς Ρουμπιάλες. Επίσης, ο επικεφαλής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου γυναικών ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω εσωτερικές κυρώσεις, καθώς το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της χώρας συνεδριάζει τη Δευτέρα για να εξετάσει τις καταγγελίες εναντίον του για το φιλί δίχως συναίνεση στην ποδοσφαιρίστρια, Τζένι Ερμόσο.

Η FIFA απομάκρυνε τον Ρουμπιάλες προσωρινά από τα καθήκοντά του για 90 ημέρες, το Σάββατο, αλλά ο 46χρονος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με οριστική αποβολή, εάν το αθλητικό δικαστήριο ανοίξει διαδικασία εναντίον του για «πολύ σοβαρά» αδικήματα ή «κατάχρηση εξουσίας». Το αθλητικό δικαστήριο της Ισπανίας (TAD) άρχισε να συνεδριάζει διαδικτυακά από τις 11:00 GMT.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα λάβει μέτρα κατά του Ρουμπιάλες εάν το αθλητικό δικαστήριο τους δώσει το πράσινο φως.

«Εάν το δικαστήριο επιβεβαιώσει την καταγγελία και αρχίσει να εξετάζει αυτήν την υπόθεση, μπορούμε να ζητήσουμε την προσωρινή αναστολή του προέδρου της RFEF (της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας) έως ότου η TAD ολοκληρώσει την ανάλυσή της και λάβει την απόφασή της», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Αθλητισμού Μικέλ Ισέτα.

Δεν ήταν συναινετικό το φιλί

Η ισπανίδα μέσος Τζένι Ερμόσο λέει ότι το φιλί του Ρουμπιάλες πριν η Ισπανία σηκώσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σίδνεϊ δεν ήταν συναινετικό, παρά τους ισχυρισμούς του για το αντίθετο, και 81 παίκτριες και παίκτες δήλωσαν τη στήριξή τους στην παίκτρια και σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την άρνηση του επικεφαλής της ομοσπονδίας να παραιτηθεί απείλησαν ότι θα απέχουν από οποιαδήποτε υποχρέωση εθνικής ομάδας.

Την Παρασκευή, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η Ερμόσο είπε: «Ένιωσα ευάλωτη και θύμα επίθεσης, μιας παρορμητικής, φαλλοκρατικής πράξης, αταίριαστη και χωρίς συναίνεση εκ μέρους μου». Έντεκα μέλη του γυναικείου επιτελείου ποδοσφαίρου στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχουν επίσης παραιτηθεί από τις θέσεις τους, ενώ ο αμφιλεγόμενος προπονητής γυναικών της Ισπανίας Χόρχε Βίλδα δεν το έκανε, αν και επέκρινε τη συμπεριφορά του Ρουμπιάλες. Οι παίκτριες της Εθνικής Ισπανίας έχουν καταγγείλει και τη συμπεριφορά του Βίλδα ως προβληματική, στο πρόσφατο παρελθόν.

Η ομοσπονδία, υπό τον μεταβατικό πρόεδρο Πέδρο Ρότσα, έχει συγκαλέσει νέα έκτακτη συνεδρίαση για τη Δευτέρα το απόγευμα μεταξύ των προέδρων των περιφερειακών ομοσπονδιών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Παγκόσμια κατακραυγή

Η κριτική στον Ρουμπιάλες αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα αφού φίλησε την Ερμόσο μετά την νίκη της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ επί της Αγγλίας στις 20 Αυγούστου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, Αντρές Ινιέστα, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών του 2010 για να δώσει στην Ισπανία το τρόπαιο για πρώτη φορά, είπε ότι η συμπεριφορά του Ρουμπιάλες είχε «αμαυρώσει» το επίτευγμα των γυναικών. «(Αντί να πανηγυρίζουμε) χρειάστηκε να τα βάλουμε με έναν πρόεδρο που έχει κολλήσει στη θέση του, ο οποίος δεν έχει παραδεχτεί ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και βλάπτει την εικόνα της χώρας μας και του ποδοσφαίρου μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλές γυναίκες παίκτριες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη δευτεραθλήτρια Αγγλίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν υψώσει το ανάστημά τους υπέρ της Ερμόσο. Και άνδρες εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και προπονητές έχουν εκφραστεί υπέρ της Ερμόσο, όπως εκείνος της Ρεάλ Μπέτις, Μπόρχα Ιγκλέσιας , που δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Ισπανίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του Ρουμπιάλες και την άρνηση του να παραιτηθεί. Ο Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε, προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, αποκάλεσε τη συμπεριφορά του Ρουμπιάλες «λανθασμένη για έναν πρόεδρο ομοσπονδίας».

Οι παίκτες της Σεβίλλης εμφανίστηκαν το Σάββατο πριν από τον αγώνα τους με τη Τζιρόνα με μπλουζάκια που έφεραν ένα σύνθημα που έγραφε «Είναι τελειωμένο» (#SeAcabó) –  ένα μήνυμα υποστήριξης στην Ερμόσο και στις ισπανίδες παίκτριες, που άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή τη φράση στα social media όταν μιλούσαν για το θέμα.

Πηγή: documentonews.gr

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος