Newsroom

Newsroom

Ισόβια στους "δολοφόνους με τις μαγκούρες" του Ηρακλείου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε τρεις άνδρες που τον Μάρτιο του 2014 ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με μαγκούρες…

dikastirio sfiri

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε τρεις άνδρες που τον Μάρτιο του 2014 ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με μαγκούρες έναν 51χρονο στο Αντισκάρι του Ηρακλείου, επειδή ενώ είχαν κλείσει το δρόμο με αυτοκίνητο 4Χ4, τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη για να περάσει.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και τους καταδίκασε σύμφωνα με το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Η απόφαση για τους δύο εκ των κατηγορουμένων -δύο αδέλφια 34 και 25 χρόνων- ήταν ομόφωνη, ενώ για τον 27χρονο φίλο τους πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Έτσι, εκτός της ισόβιας κάθειρξης το δικαστήριο επέβαλε στα δύο αδέλφια για πλημμεληματικές πράξεις ποινές φυλάκισης 26 και 12 μηνών αντίστοιχα, ενώ στον τρίτο επέβαλε επιπλέον 36 μηνες κάθειρξης.

Νωρίτερα, κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για όλες τις πλημμεληματικές πράξεις.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…