Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε Ικαρία, Σάμο και Χίο

Στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που είχε δώσει τον καταστροφικό σεισμό του Οκτωβρίου του 2020 στη Σάμο η δόνηση, σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα

NewsRoom 30/11/2021 | 07:30

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», καταγράφηκε σήμερα στις 06:00 στον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ικαρίας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Εννέα λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ασθενής», επίσης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

H πρώτη, ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Σάμο και Χίο και, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο σεισμός είναι στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που είχε δώσει τον καταστροφικό σεισμό του Οκτωβρίου του 2020 στη Σάμο, γεγονός που, όπως ανέφερε, "έχει κάποιο ενδιαφέρον, αλλά δε μας ανησυχεί". Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, ενώ εκτίμησε πως ο σεισμός δεν μπορεί να επηρεάσει το ρήγμα στη Σάμο.