Newsroom

Newsroom

Ισχυρός σεισμός 6,3R στην Ινδονησία – δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των νησιών Μολούκες, στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS),…

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των νησιών Μολούκες, στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), ενώ καθησύχασε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι. Η δόνηση σημειώθηκε στις 09:53 (τοπική ώρα, 03:53 ώρα Ελλάδας) στην περιφέρεια Κεπουλαουάν Μπάμπαρ, στο ανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους των Μολούκων, διευκρίνισε το USGS.

“Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματουχος της ινδονησιακής υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλιματολογίας και γεωφυσικής (BMKG).

Ένας εργαζόμενος στην υποδοχή του ξενοδοχείου Γκάλαξι στο Σαουμλάκι, την πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, δήλωσε πως δεν διαπίστωσε καμιά ζημιά. “Δεν ήταν πολύ δυνατός, οι πελάτες μας δεν πανικοβλήθηκαν”, διευκρίνισε ο Ενίκ Αριέσαμ.

Στις 07:23 ώρα Ελλάδας σημειώθηκε σε άλλο σημείο, ένας ακόμη ισχυρότερος σεισμός. Πρόκειται για δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, το επίκεντρο της οποίας εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ιαπωνίας, αλλά σε πολύ μεγάλη απόσταση από κατοικημένη περιοχή. Το εστιακό βάθος είναι μόλις 33 χλμ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.


Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος