Newsroom

Newsroom

Ήρθε η ώρα του μεγάλου "ναί" ή του μεγάλου "όχι"

Του Μαρίνου Γκασιάμη. Τις τελευταίες ώρες πολλά γράφονται και ακόμα περισσότερα λέγονται περί αποφυγής μιας νέας «Βάρκιζας» ή μιας «Καρχηδόνιου…

3 90

Του Μαρίνου Γκασιάμη.

Τις τελευταίες ώρες πολλά γράφονται και ακόμα περισσότερα λέγονται περί αποφυγής μιας νέας «Βάρκιζας» ή μιας «Καρχηδόνιου ειρήνης» που θα σημάνει «εξανδραποδισμό» για την Ελλάδα.
Η υποταγή θεωρητικά δεν συμφέρει ούτε εθνικά, καθώς θα σημαίνει συνέχιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά ούτε και πολιτικά, καθώς θα εξομοιώσει την Αριστερά με τους πολιτικούς της αντιπάλους στο θυμικό του λαού, δίνοντας «καύσιμα» στην Άκρα Δεξιά…
Συμφέρει μήπως σε τεχνοκρατικό επίπεδο; Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.
Οι συγκυρίες είναι θετικές μιας και η κυβέρνηση έχει το συντριπτικό ποσοστό του λαού μαζί της ενώ και γεωστρατηγικά, οι επικοινωνία που υπήρξε με χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, δείχνουν πως υπάρχει περιθώριο για αμυντικές γραμμές στις οποίες υπάρχει δυνατότητα να καταφύγει η Αθήνα.
Σίγουρα η επιλογή στήριξης από χώρες πέραν της ΕΕ δεν είναι η καλύτερη δυνατή ωστόσο στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα ισχύει το ρητό «την βροχή ο βρεγμένος δεν την φοβάται».
Σίγουρα και αυτός ο άλλος δρόμος θα σημαίνει βάσανα για τον ελληνικό λαό. Ωστόσο αυτή θα είναι μια απόφαση που την πήρε έχοντας νοιώσει στο πετσί του, επώδυνα τον δρόμο που του έδειχναν μέχρι τώρα.
Ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος σε ποσοστά που θυμίζουν ίσως τις ενδοξότερες εποχές του.
Αν τώρα που η Αριστερά έχει επιλεγεί να κρατήσει το τιμόνι πει το «ναι» αντί για το μεγάλο «όχι» θα χάσει για πάντα όχι τις επόμενες εκλογές ίσως, αλλά θα χάσει το πιο σημαντικό στοιχείο της εποχής. Την εμπιστοσύνη του λαού που έχει εναποθέσει σε αυτήν όνειρα και προσδοκίες δεκαετιών για ένα καλύτερο μέλλον.
Όπως είπε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «ήρθε η ώρα των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων».

Υπάρχει μέση λύση; Η πολιτική λέει πως ναι αλλά τί ναι; Σαν να λέμε “ολίγη από…”. Η κατάσταση του λαού αυτής της χώρας έχει φτάσει σε ακραίο σημείο και σίγουρα αυτό που χρειάζεται είναι μια καθαρή λύση, ώστε να ξέρει που βαδίζει, πρίν αναγκαστεί να πάρει ο ίδιος ακραίες λύσεις που σίγουρα δεν θα αρέσουν σε πολλούς…
Σπάνια αρχηγοί κρατών έχουν την στήριξη που απολαμβάνει αυτή την στιγμή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και αυτό θα έπρεπε να του δίνει ένα ισχυρό όπλο που δεν θα το εγκαταλείψει.
Η ιστορία θα καταγράψει εάν αυτή ήταν η λαμπρότερη στιγμή στη ιστορία της Ελληνικής Αριστεράς ή η χειρότερή της…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…