Ιράν: Σκότωσαν με 6 σφαίρες «το κορίτσι-σύμβολο με την αλογοουρά»

«Ήταν μόλις 20 ετών», είπε η αδερφή της στην Αλινεζτάντ. «Η καρδιά της ήταν ραγισμένη για την Αμινί. Είπε ότι δεν θα μείνει σιωπηλή. Την σκότωσαν με έξι σφαίρες» - Η Χαντίς Νατζαφί είναι για τους Ιρανούς πλέον, το κορίτσι με την αλογοουρά και σύμβολο των διαδηλώσεων.

AP22268547606094

Ενημέρωση: Ιράν – Η Χαντίς Νατζαφί που σκοτώθηκε και η διαδηλώτρια που έγινε γνωστή ως «το κορίτσι με την αλογοουρά», είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα. Νέο ρεπορτάζ του περσικού BBC αποκαλύπτει πως η πρωταγωνίστρια του εξεταζόμενου βίντεο και η εκλιπούσα Χαντίς Νατζάφι είναι δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Σε δηλώσεις της στο BBC, η νεαρή γυναίκα που έγινε σύμβολο ως «το κορίτσι με την αλογοουρά» αναφέρει πως δεν σχετίζεται με τη Χαντίς Νατζάφι, και πως πολεμάει για τις αδικοχαμένες Χαντίς και Μάχσα. Ακόμη, ξεκαθαρίζει ότι σκοπός της ήταν να ενθαρρύνει τις γυναίκες να βγούν στους δρόμους, και όχι να συμβάλλει στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

***

Η 20χρονη διαδηλώτρια είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες μέρες σε βίντεο που έγινε viral και την απεικόνιζε να στέκεται με θάρρος απέναντι στους άνδρες της ιρανικής αστυνομίας, χωρίς να φορά την υποχρεωτική από την «Αστυνομία Ηθών» χιτζάμπ, ενώ έπιανε τα μαλλιά της σε αλογοουρά. Η Χαντίς Νατζαφί που έγινε γνωστή ως «το κορίτσι με την αλογοουρά» βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους νεκρούς από τις ταραχώδεις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαντίς Νατζαφί, έπεσε νεκρή με έξι σφαίρες στο λαιμό, το πρόσωπο και την καρδιά, διαδηλώνοντας στην Τεχεράνη. Η νεαρή Ιρανή, τουρκικής καταγωγής, δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Καράτζ, 36 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης.

Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της Μαχσά Αμινί

Η είδηση της δολοφονίας της Νατζαφί έγινε γνωστή χθες Κυριακή από την Ιρανή δημοσιογράφο Μασίχ Αλινετζάντ, που ανάρτησε στο Twitter την κηδεία της 20χρονης διαδηλώτριας και έγραψε: «Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης #HadisNajafi, η οποία έπεσε νεκρή στο δρόμο από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι και αγαπούσε τον χορό. Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της #MahsaAmini. Το έγκλημά τους: ήθελαν ελευθερία».

Η αδελφή της Χαντίς μίλησε στη δημοσιογράφο λέγοντας πως η 20χρονη δεν μπορούσε να παραμείνει σιωπηλή μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν από το Ιράν ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο της Αμινί «Μετά την Μαχσά Αμινί, ο θάνατος της Χαντίς Νατζαφί σοκάρει το Ιράν», γράφει το γαλλικό περιοδικό le Point.

«Μέσα στο δρόμο, με τα μαλλιά λυμένα: οι τελευταίες φωτογραφίες της Ιρανής Χαντίς Νατζαφί, που πυροβολήθηκε με έξι σφαίρες», μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο TF INFO σημειώνοντας ότι μετά από 10 μέρες διαδηλώσεων, τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια των βίαιων επεισοδίων, σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Rights.

«Ήταν μόλις 20 ετών», είπε η αδερφή της στην Αλινεζτάντ. «Η καρδιά της ήταν ραγισμένη για την Αμινί. Είπε ότι δεν θα μείνει σιωπηλή. Την σκότωσαν με έξι σφαίρες».

Η Χαντίς Νατζαφί είναι για τους Ιρανούς πλέον, το κορίτσι με την αλογοουρά και σύμβολο των διαδηλώσεων.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ